Shannara könyv vs sorozat?
Nemhogy könyv van belőle, hanem egy rakás Shannara könyv létezik. Vagy 20-30 könyv összesen.
Mindenesetre a sorozat Terry Brooks: The Elfstones of Shannara című kötetét vette alapul. De ez nem igazán számít, mert a könyv 80-90 százalékban eltér a sorozattól, teljesen más történéseket és helyszíneket tartalmaz egy-két kivételtől eltekintve. Az alap persze ugyanaz, az utolsó kiválasztott mentse meg a fát, mert jönnek a démonok.
Nem dark fantasy, de ha a sorozatot megnézted, akkor ennek amúgy sem kellene eltántorítania. Ettől függetlenül a Shannara regényekben (hármat olvastam eddig: Sword of Shannara; Elfstones of Shannara; Wishsong of Shannara + egy novella: Indomitable) rendszeresen halnak meg fontos szereplők és vannak benne borús, komor jelenetek, helyszínek, illetve némileg horrisztikus beütésű ellenfelek.
Szerintem kiváló fantasy, a tévésorozat nem mutatja meg az igazi értékeit, a könyvek sokkal kidolgozottabbak, érdekesebbek és mélyebbek.
Köszönöm a válaszokat! Szerintem megpróbálkozom velük.
Melyik könyvel érdemes kezdeni?
A Sword of Shannara volt az első - a sorrend úgy van, ahogy a zárójelben írtam. Itt a szerző saját javaslata az olvasási sorrendre egyébként:
Szóval én a Sword-öt javaslom. Mindenesetre a legjobb Shannara regényeknek a Heritage of Shannara tetralógiát tartják (a listában a The Scions of Shannara az első Heritage regény) és állítólag érthető önmagában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!