Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » 1500 forint szerintetek sok...

1500 forint szerintetek sok egy Rizsavi előadásért?

Figyelt kérdés
Facebookon megy most egy esemény, hogy Rizsavi Tamás fog előadást tartani. 1500 forintért megéri elmenni?

2017. jan. 23. 23:09
 1/1 anonim ***** válasza:

1500 Ft nem olyan sok pénz. egy vacak gyorséttermi menü, vagy menőbb helyen egy kávé is kerül ennyibe, a BKV-nál egy napijegy ára, egy moziban meg már egyre inkább csak akciós napon kapsz ennyiért jegyet egy filmre. egy olcsóbb kocsmában is max. egy pár sör jön ki belőle. sőt, ha már tájképekről van szó, akkor egy képeslap se kerül olyan sokkal kevesebbe. szóval mit bukhatsz egy ilyen előadással? max annyit, mint egy rosszul sikerült filmmel egy moziban.

ha téged érdekel a téma és pláne, ha szereted és értékeled azt, amit és ahogyan ő csinál, akkor tekints rá úgy, hogy neked nem nagy veszteség akkor sem, ha az előadáson egyáltalán nem mond semmi számodra hasznosat, vagy érdekeset, sőt egyenesen rosszul érzed majd ott magad. neki viszont honorálod vele az eddigi munkásságát és támogatod, hogy tovább folytassa. ha meg még hasznosat is hallasz töle az előadáson, amitől akár csak egy kicsit is jobban érzed magad, vagy netán még tanulsz és fejlődsz is tőle, akkor az meg már tiszta haszon számodra.

mivel eddig neki csak a képeit láttam, de őt személyesesn, emberileg és előadóként sem ismerm, fogalmam sincs, hogy milyen az előadó stílusa, miről és hogyan mesél, de még csak az sem egyértelmű, hogy itt szakmai továbbképzést akarnak tartani, vagy csak büszkélkedni akarnak azzal, amit csinálnak. az sem biztos, hogy baj, ha csak büszkélkedni akarnak, mert egy élménybeszámoló is lehet akár érdekes és élvezetes, sőt akár az is megérheti ezt a pénzt, ha csak egy diavetítést tartanak a képeikből, ha közben jól érzed magad és a végén úgy érzed, hogy nem feleslegesen pazaroltad el az idődet.

szerintem, ha mész, akkor ne várj semmit tőle. elvárások helyett inkább kíváncsian állj hozzá, hogy vajon milyen lehet az előadás és próbáld meg élvezni, ne kritikusan és negatívan állj hozzá. ha úgy állsz hozzá, hogy itt most marha sokat fogsz tanulni, akkor csalódás lehet az is, ha csak egy kellemes hangulatú baráti csevely lesz belőle. ha csak egy jó szórakozásra készülsz és végigszakmázza, az is okozhat csalódást. ha csalódsz, akkor meg úgy érzed, hogy nem érte meg az idődet és/vagy pénzedet. állj inkább semlegesen, de kíváncsian hozzá és fogadd el azt is, ha mégsem kapnál tőle semmi pozitívat - ha mégis, akkor meg mindenképpen jól jössz ki belőle.

sok hasonló (nem csak fotós) előadáson voltam már, szerintem az 1000-2500 Ft tartományban őrült nagy megvilágosodást, meg rendkívüli szakmai tudást nem érdemes elvárni, mert ezek általában nem annyira komoly és mély előadások szoktak lenni. sokszor nem is profi és jó előadók szoktak ilyeneket tartani, így az előadásmód sem mindig van a helyén. viszont általában kellemes hangulat, érdekes kalandok, jó képek, jó sztorik szoktak lenni, amik akár még ötletekkel és tanulságokkal is szolgálhatnak.

én egyébként nem vagyok egyértelműen oda érte, amit csinál. vannak nekem is tetsző képei, de általában inkább giccsesnek és eltúlzottan hatásvadásznak tartom. de ez az ő stílusa és ezért imádják az emberek a fotóit. viszont még az ellenérzéseim dacára is átvillant az agyamon, hogy elmenjek meghallgatni, mert kíváncsi vagyok, hogy miket mond és milyen előadást tart. a legrosszabb, ami történhet, hogy konstatálnom kell, hogy a következő előadására már nem fogok elmenni. sajnos nem fogok ráérni, így esélyem sincs elmenni, de talán a véleményem segíthet neked dönteni.

2017. jan. 24. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!