Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Gitár fogólapját át lehet...

Gitár fogólapját át lehet valahogy "szabályos" módon festeni? Tehát nem ilyen barbár megoldásra gondolok, hogy tempera, ozt jól van :D Barna a fogólap, de feketét szeretnék. Ha lehet, akkor ki tudja megcsinálni, vagy milyen festékkel lehetne?

Figyelt kérdés

2016. dec. 14. 17:03
 1/3 Mojjo ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy irány a hangszerész ezzel. Le lehet lakkozni fekete lakkal, de az egy idő után csúnya lesz, kifényesedik ott, ahol sokat fogod. Ha ez nem zavar, akkor megcsináltathatod. Ha zavar, akkor is van megoldás. Valószínűleg rózsafa a gitárod fogólapja (vagy ha világosbarna, akkor jávor), ezt jó pénzért egy jó hangszerész kicserélheti neked ébenfára - és így fekete lesz. Talán nem annyira éjfekete, mintha agyonnyomnád lakkal, de szerintem sokkal mutatósabb, természetesebb és pereze időtállóbb.
2016. dec. 14. 23:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Mondjuk én nem bántanám, mert minek, de ha natur (tehát lakkozatlan) rózsafa a fogólap, akkor be lehet pácolni feketére. A pácot valamennyire magába szívja a fa, tehát nem fog hamar lekopni, és látható marad a fa erezete. Utána nem szükséges lakkozni, a rózsafát nem is szokás, elég időnként valamilyen megfelelő olajjal ápolni.

A festéket inkább felejtsd el.

2016. dec. 15. 18:07
 3/3 A kérdező kommentje:
rendben, akkor megpróbálom a pácolást :) köszönöm!
2016. dec. 15. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!