Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Nehéz szakma a gitározás?

Nehéz szakma a gitározás?

Figyelt kérdés

Ahogy mostanában egyre többet foglalkozok a zenékkel, kezdenek megtetszeni a klasszikusok amiket nagyon szépen el lehetne játszani gitáron, továbbá a régebbi magyar zenékre is rákattantam mint pl. a 8 óra munka, vagy az egyszerű dal és társaik...

Gondolkozok azon, hogy jövő évben esetleg elkezdeném megtanulni a gitározás fortélyait, de éppenséggel tényleg a 0-ról indulnék.

Tudom, hogy ez ugye azzal jár, hogy gitár tanárt keresni, meg jól körbekérdezősködni, hogy melyik akusztikus gitár a jó meg a többi procedúra, de ezt vállalnám az ami igazán izgat az az anyagi vonzata a dolognak, mert gondolom a tanár nem olcsó dolog, de magát az akusztikus gitárokat is nézegettem és egész szépen 40 ezer fölött járnak.

Ebből jön az, hogy most megériné esetleg így elkezdni teljesen a nulláról egy rakat pénz befektetésével, vagy inkább hagyjam és keressek más hobbit?

A kották meg a többi dolog miatt pedig adott a fenti kérdés.

A válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. nov. 24. 22:29
 1/9 anonim ***** válasza:

az a baj a gitárokkal, hogy újonnan az olcsó(minden ami 100 alatt van) az vacak, ha meg használtan vennél úgy lehetne olcsón jót szerezni, de kell valaki aki ért hozzá hogy ne sózzanak rád egy ócskát

amúgy én itthon tanultam gitározni, nem feltétlen kell tanár, youtube, egyéb oldalak ahol vannak skálák, akkordokat kigooglezed aztkész, youtubeon van sok oktatóanyag, a dalok eljátszásától kezdve, zeneelmélet,skálák, ilyen-olyan gyakorlatok

abszolut megéri bele kezdeni ha 30-40 körül veszel egy akusztikusat az jó kezdésnek, és ha pár éven belül komolyabbra forditanád, akkor addigra csak össze tudsz majd dobni egy igazán jó gitárt, de elektromossal is kezdhetnél rögtön, annyi hogy ahhoz kell erősitő, veszel egy Cort-ot 50-60 ezerért, mellé valami kis 15W gitárkombót olyan 35-40ért éskész, egyéb kis tartozékok kellenek akusztikushoz és elektromoshoz egyaránt

2016. nov. 24. 22:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Heló!

Először is, nem kell feltétlenül tanárhoz menni. Lehet keresni olyan ismerőst, aki segíthet. Vagy olyat, aki nagyon jól gitározik, és segíthet neked - akár pénzért, de nyilván olcsóban, mint egy tanár.

Aztán, amit az árról mondtál... Nos, egy belépő szintű gitárt jóval olcsóbban megkapsz. Pár év gyakorlásra bőven jók, aztán később túladsz rajta. Vagy veszel használtan.

Miért? Mert addigra majd eldöntöd, milyen húrosat akarsz, milyen stílusban... és nyilván jobban átgondolod, hogy mennyit költenél rá, ha komolyabban csinálod.

Nehéz szakma-e? Ha nem megy neked, nem tetszik, nyilván kínszenvedés lenne, vagyis nehéz. Ha tetszik, és hajlandó vagy tanulni, akkor örömforrás. Tőled függ.

"A kották meg a többi dolog miatt pedig adott a fenti kérdés."

Ez mit akar jelenteni? Tele van az internet kottával, sőt, programmal is, ami lejátssza neked. Akusztikus gitáron kívül pedig másra nem lesz szükséged - maximum húrokra időnként, meg esetleg egy tokra, ha szállítani akarod.

Azonban itt a jó kérdés: Mit is akarsz te most?

Mert láthatóan úgy nézed a dolgot, hogy anyagilag, meg időben megéri-e, de nekem ebből az jön le, hogy most gyorsan keresni akarsz valamit, ami esetleg a gitározás lesz, ha meg nem, hát ez van.

Így kb. értelmetlen elkezdened.

2016. nov. 24. 22:39
 3/9 Mojjo ***** válasza:
Amúgy kottával aligha fogsz találkoznk - max, ha klasszikus gitározásba vágsz és/vagy, ha tényleg komolyan elmerülsz a dologban. Amúgy tabokat fogsz nézni. A tabok felépítését megérteni, meg megtanulni olvasni őket kb egy fél óra. Ha lassú vagy. Szóval egész kicsit gyorsabban megy, mint kottaolvasást tanulni :)
2016. nov. 24. 23:08
 4/9 A kérdező kommentje:

"Mert láthatóan úgy nézed a dolgot, hogy anyagilag, meg időben megéri-e, de nekem ebből az jön le, hogy most gyorsan keresni akarsz valamit, ami esetleg a gitározás lesz, ha meg nem, hát ez van."

Igazából nem az a lényeg, hogy most rögtön, mert úgy terveztem, hogy jövő évben szépen apránként majd haladok vele.

De úgy egyébként is érdekel mert egyébként is a zenébe szoktam menekülni ha épp van valami, meg maga a gitározás ilyen... hát nem is tudom... egy leírhatatlan, kellemes érzést ad már csak a hallgatása is, de tényleg meg szeretnék tanulni játszani, persze nehogy azt higgye bárki is, hogy mostantól zenész pályafutást kezdek, ez amolyan mellékes dolog lenne csak.

2016. nov. 25. 13:58
 5/9 anonim ***** válasza:

mindegy mi ihlet végülis, én csak simán szerettem a metál zenét és veletlen bukkantam rá Alapi István gitársulijára youtubeon, én onnantól kezdve akartam elkezdeni, gyüjtöttem 100ezret és vettem egy kombót meg egy gitárt, 16 voltam, eleinte egyszerű kvintezős dalokat játszottam, skálákat tanultam,gyakoroltam, szólókat, blues lickeket, improzást, most az utóbbi 1évben pedig neoklasszikus metált

nyomjad neki, ha kiderül hogy mégsem való ez neked, akkor ez van, majd találsz mást de megéri belevágni

2016. nov. 25. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Nehéz szakma, de hobbinak jó.. max gitártanárként tudsz pénztkeresni, vagy mint utcazenész, de egyiket sem fizetik túl :D
2016. nov. 26. 02:01
 7/9 A kérdező kommentje:

Mondom, hogy zenészkedni nem fogok, inkább magamnak játszanék, de tényleg érdekel a dolog.

Meg tényleg egy ilyen fura, leírhatatlan érzést ad, főleg annak tudtában, hogy az adott zenét én is el tudom játszani.

2016. nov. 26. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor gondold át, amiket írtunk, és vegyél egy gitárt, és döntsd el, hogy mik a lehetőségeid a tanulás terén.
2016. nov. 26. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
akkor úgy mondom hogy nehéz szakma, de jó hobbi :D
2016. nov. 26. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!