Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Egy Zenit EM típusú gépbe...

Egy Zenit EM típusú gépbe milyen típusú filmet érdemes venni?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem értek a fényképezőgépekhez, de a hétvégén megtaláltam édesapám 1980-ban vett Zenit EM fényképezőjét Helios-44M-es lencsével ellátva. Szívesen kipróbálnám, hogy mégis milyen vele fotózni, de nincs benne film. Rákerestem neten, és többfajta filmtípust is találtam, Kodak, Fujifilm, Fomapan, Ilford... Azt nem értem, hogy a leírásban mindegyiknél kb. ugyanaz szerepel (színes-feketefehér, illetve 24-36 kockás), de árakban meg jóval nagyobb eltérések vannak. Találtam filmet 690 és és 2000 forintért is. Meg tudjátok mondani, mi köztük a különbség? Mit tud a drágább, amit az olcsóbb nem? Milyet érdemes bele venni?

Előre is köszi!

2016. aug. 30. 21:57
 1/2 Mist194 válasza:
Ha abszolút kezdő vagy filmes területen, válaszd ki a legolcsóbb filmet. Kezdetben sok képet el fogsz rontani. Ha kültéren napfényben, vagy felhős borult időben fotózol 20 DIN/ISO100, vagy ISO200 a célszerű. Ez finomszemcsés, relatív nagy nagyítás készíthető róla. Ezek olcsóbbak. Ha beltérben, sötétebb helyen akarsz fotózni, akkor az ISO 400, 800-as felel meg. Ezek szemcsésebbek. Fekete--fehér, színes negatív, és diapozitív filmek léteznek. Azt hiszem szelénes fénymérője van, nagy kérdés, hogy 30 év után jól működik-e. Ha napos időben ISO200-nál 1/100 időnél 8vagy 11-es blendét mutat, akkor még jó lehet. Ha nem célszrű fotoműszerészhez vinni.
2016. szept. 1. 00:30
 2/2 TR75 ***** válasza:
Nekem is van egy Zenitem (12XP), bár régen használtam utoljára. Én leginkább a FujiFilm 200-as filmjét használtam (Fujicolor Superia - [link] nálam bevált, nem a legolcsóbb volt (most olyan 1400-1500 körül van a 36 kockás tekercs), de szép képeket lehetett vele lőni (na, meg persze az is szempont volt, hogy felénk nagyjából ez volt a választék, lévén Fuji-licenszes cég csinálta (csinálja most is) a fényképelőhívást a városban.
2016. szept. 1. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!