Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi volt a 2006-os Augusztus...

Mi volt a 2006-os Augusztus 20-i tűzijátékon?

Figyelt kérdés

Ma, 2016.08.20. 10 évvel később..10 évvel ezelőtt,talán senki nem gondolt arra,hogy pár órán belül minden megváltozik,egyes családok élete főként! Már este 6-7 körül beborult az ég..akkor kint ültünk a kertben és beszelgettünk ( érdekes,mert ma is,de ma névnap ünneplés miatt ) az emberek bíztak benne,talán nem esik majd..mi is arról beszélgettünk,hogy esni fog e vagy sem

Aztán a tv-ben neztük,de kb a felénél kihúztunk mindnt mert villámlott dörgött..

Aztán a tv-ben mi volt? Mit adtak le a közvetítés alatt??

2016. aug. 20. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Hamar elment az adás is.
2016. aug. 21. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Soha nem fogom elfelejteni,pedig már 10 éve történt. Párommal, az ő két nagylányával, és az egyik lány fiújával voltunk kint. A rakparton voltunk, hogy jól lássunk mindent, és szerencsére egészen közel parkoltunk az autóval. (Ez volt az egyetlen olyan alkalom, amikor nem tömegközlekedéssel mentünk tűzijátékot nézni, azóta is áldom a szerencsénket emiatt.) A lányok szegediek voltak, nekik ez volt az első tűzijátékuk.

Én rettegek a vihartól, mert korábban is volt már rossz élményem. De - talán éppen ezért - előre megérzem, amikor cudar idő jön. És így volt ez azon a napon is...

Már órákkal előtte ott voltunk. Sütött a nap, fagyiztunk, bohóckodtunk. Aztán, ahogy telt az idő, egyre furcsább lett a levegő... Megváltoztak a színek... fülledt, feszültséggel teli lett minden.

Aztán a távolból megláttam közeledni a fekete felhőket. Két irányból. Látszott, hogy pont a Duna felett fognak összetalálkozni...

Ekkor már mondtam a többieknek, hogy valami nagyon rossz jön, lehet, inkább el kellene menni innen. Persze nem hallgatott rám senki, hiszen "egy kis eső, meg a viharfóbiám miatt" nem fogjuk kihagyni a tűzijátékot. Pár perc múlva már könyörögtem nekik. Semmi hatása sem volt. Odabújtam a páromhoz. Nem mertem az égre nézni.

Aztán egyszerre csend lett. Nagyon nagy, mozdulatlan csend. Szinte még a Duna vize is mozdulatlanná dermedt.

"Most már mindegy."- zokogtam. A mély csendben szinte érezni lehetett a feszültséget. És aztán elkezdett iszonyú erővel fújni a szél...

Az ezután következő dolgok összemosódtak. Perceken belül óriási lett a hangzavar, leszakadt az ég. Állandó dörgés, nappali fényt okozó villogássorozat kezdődött, (pedig az áram az egész belvárosban elment) nem lehetett tudni, hogy a tűzijáték robban-e éppen, vagy a menny dörög. Mindenhonnan ömlött a víz, oldalról a koszos Duna vize, és a sár csapott az arcunkba, felülről az eső ömlött. Sikoltozó emberek mindenütt. Szemét, és tárgyak repkedtek a levegőben. Látni alig lehetett, mert a szemünkbe csapott a sáros, vizes szél.

Egymást fogva araszoltunk előre a kocsi irányába. Én emlékszem, hogy eleinte rettegtem, szinte megőrültem a félelemtől, majd eljött egy pillanat, amikor az összes félelmem elmúlt. Amikor egyszerre elfogadtam a tényt, hogy igen, akár meg is halhatok... onnantól már sokkal céltudatosabban haladtam előre.

Óráknak tűnt, mire elértük az autót, és a vihar zöme addigra már kitombolta magát. Nem központi záras volt az autó, és mi annyira vizesek voltunk, hogy alig bírtuk felhúzni az ajtózárak pöckeit...

Hazafelé mindenütt kidőlt fákat, térdig érő vízben elakadt autókat láttunk. Mire hazaértünk, már tiszta volt felettünk az ég.

Otthon még a bugyinkból is csavartuk a vizet, akinek zárt cipője volt, nevetve öntötte ki belőle a kis pohárnyi szürke levet... mert igen, a végén már nevetni is tudtunk. Hiszen túléltük. Felhívtuk a rokonokat, mindenkit megnyugtattunk, megfürödtünk, ettünk. Párom csak másnap mondta el, hogy egy letépett kresztábla centikre húzott el a fejünktől aznap...

Azóta se voltam kint a tűzijátékon. Következő év augusztus 20.-án a Pilisben voltunk, szintén autóval. Ott is belefutottunk egy hatalmas jégesőbe... Azóta kizárólag itthon vagyok hajlandó tartózkodni ezen a napon.

2016. aug. 22. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:

A tvben amúgy ment a közvetítés, egy darabig, de amikor a városban elment az áram, akkor elszállt a közvetítés is.

Utólag feltették youtubera a Tv2 közvetítését, és látszik, hogy akkora a szél és az eső, hogy elmossa a kamerák képét is. A kameramann törölgeti ugyan a lencsét, de nem sokat segít... Gundi közvetített, utólag szabadkozott, hogy "ilyen vihar még sosem volt ezen a napon".

Csak másnapra derült ki, mennyire igaza volt...

Ez egy Aktívos riport a helyszínről:

[link]

Ez pedig a Tv2 tűzijáték közvetítése:

[link]

2016. aug. 22. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Itt megnézhető az RTL Klub közvetítése:

https://www.youtube.com/watch?v=Ivw3LfnB53k&ab_channel=RTLKl..

Csak az RTL Klub tudta az elejétől a végéig közvetíteni a tűzijátékot.

Az m1-en 21:09-kor, a TV2-n pedig 21:20-kor véget ért a közvetítés.

A TV2 részben az m1 kameraképeit, részben a saját stábja által felvett

képeket adta.

Az RTL Klub csak saját kameraképekkel dolgozott.

2022. ápr. 25. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!