Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Karakter ötletek fantasy íráshoz?

Karakter ötletek fantasy íráshoz?

Figyelt kérdés
Nem akarom senki ötletét ellopni, csak tanács kéne. Olyanokat írjatok, amit nem sajnáltok!

2016. aug. 15. 22:20
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Basszus, ha nincs miről írnod, akkor miért akarsz írni??
2016. aug. 15. 22:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Van miről írnom, főszereplő meg van, de kevés a karakter.
2016. aug. 15. 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Mihez kevés? Van az úgy, hogy a történet nem igényel sok karaktert.

Egy tipp: Mintázd a karaktereket a környezetedben lévő emberekről.

2016. aug. 15. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Jesszus atya úristen... Ha már itt megakadtál, akkor mi lesz később?

A karaktereket a legkönnyebb kitalálni énszerintem...

Na, de hogy a kérdésre próbáljak választ adni:

Igazítsd a karaktereket a regényhez, legyen mindegyiknek külön személyisége és találj ki valami háttér történetet nekik, nézz filmeket és olvass könyveket hátha meg ihlet az egyik karakter személyisége/kinézete és lesz egy kiindulási pontod, de ne másoktól kérj ötletet, mert az biztos kudarc lesz előbb vagy utóbb!

2016. aug. 16. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Szép írói karrier áll előtted!

Csak így tovább!

2016. aug. 16. 20:17
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Valamiyen szinten kapcsolódjank a történethez,a többi szereplőhöz.

Ex barát/barátnő,iskola társ,munkatárs,egy valaki akit meglehet ismerni itt-ott,netes ismeretségek.

A fantasy karakterek kitalálása elég könnyü dolog,mert a felsoroltak mindegyike lehet:sákánytól kezdve manónát tündérig bårmi. Nem vagy emberekhez kötve mint én.

2016. aug. 17. 11:26
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Én olyan karakterötletre gondoltam, ami nem pozícióhoz vagy valami hasonlóhoz köthető. Olyanokra, akik érzést váltanak ki belőled. Figurákra, jellegzetes szereplőkre. Millió van belőlük. Van pl. a megbocsátó apafigura, aki gondoskodik és mindent tud, az irigy és ronda nővér figurája, a titokzatos, rosszat akaró vándor/idegen figurája, stb. Az úgynevezett "klasszikusok", akikkel szinte minden ember találkozik. De úgy kell csinálni, hogy ne tűnjön fel elsőre. Olvass sok könyvet, és meglátod, annyi karaktered lesz, hogy na! ;)

A baglyokkal meg ne törődj! Csak huhognak és okoskodnak, holott nem tudják, miről van szó. Nézd meg: egy soros leírást adtál és egy rövid kérdést. Aki ilyenből már kitalálja, hogy milyen a történeted, mennyire részletes és kidolgozott, akkor én felhagyok minden teendőmmel, és elmegyek hozzájuktanítványnak :D

2016. aug. 17. 21:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Rengeteg ötletem támadt!
2016. aug. 18. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Remélem, nem huhogok. Én is írok, ès szerintem a kezdő írok feladata az (is), hogy segítsék egymást. :) Fantasyhez a különböző kalibereken kívül a különböző fajokat is keverheted. Így több lehet a megoldható konfliktus és az összekovácsolódás útja is izgalmasabb lesz. :)
2016. aug. 23. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Köszi a lepontozást!
2016. aug. 23. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!