Karakter ötletek fantasy íráshoz?
Mihez kevés? Van az úgy, hogy a történet nem igényel sok karaktert.
Egy tipp: Mintázd a karaktereket a környezetedben lévő emberekről.
Jesszus atya úristen... Ha már itt megakadtál, akkor mi lesz később?
A karaktereket a legkönnyebb kitalálni énszerintem...
Na, de hogy a kérdésre próbáljak választ adni:
Igazítsd a karaktereket a regényhez, legyen mindegyiknek külön személyisége és találj ki valami háttér történetet nekik, nézz filmeket és olvass könyveket hátha meg ihlet az egyik karakter személyisége/kinézete és lesz egy kiindulási pontod, de ne másoktól kérj ötletet, mert az biztos kudarc lesz előbb vagy utóbb!
Szép írói karrier áll előtted!
Csak így tovább!
Valamiyen szinten kapcsolódjank a történethez,a többi szereplőhöz.
Ex barát/barátnő,iskola társ,munkatárs,egy valaki akit meglehet ismerni itt-ott,netes ismeretségek.
A fantasy karakterek kitalálása elég könnyü dolog,mert a felsoroltak mindegyike lehet:sákánytól kezdve manónát tündérig bårmi. Nem vagy emberekhez kötve mint én.
Én olyan karakterötletre gondoltam, ami nem pozícióhoz vagy valami hasonlóhoz köthető. Olyanokra, akik érzést váltanak ki belőled. Figurákra, jellegzetes szereplőkre. Millió van belőlük. Van pl. a megbocsátó apafigura, aki gondoskodik és mindent tud, az irigy és ronda nővér figurája, a titokzatos, rosszat akaró vándor/idegen figurája, stb. Az úgynevezett "klasszikusok", akikkel szinte minden ember találkozik. De úgy kell csinálni, hogy ne tűnjön fel elsőre. Olvass sok könyvet, és meglátod, annyi karaktered lesz, hogy na! ;)
A baglyokkal meg ne törődj! Csak huhognak és okoskodnak, holott nem tudják, miről van szó. Nézd meg: egy soros leírást adtál és egy rövid kérdést. Aki ilyenből már kitalálja, hogy milyen a történeted, mennyire részletes és kidolgozott, akkor én felhagyok minden teendőmmel, és elmegyek hozzájuktanítványnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!