3D-s tv nélkül nem lehet 3D hatás?
A piros-zöld anaglif technika még egy ilyen tv-n is működik, pl ilyen filmekkel:
https://www.youtube.com/results?search_query=anaglif+3d
Csak a megfelelő szemüveg kell hozzá, attól függően, hogy a képen a bal és jobb szemnek szánt kép szélek milyen színűek. A szemüvegnek is olyannak kell lenni.
A térhatás létrejön még egy nyomtatott képnl papíron is, de nem lesz tökéltes a színes szemüvegek nagyon zavaróan a valódi színekre.
A piros-zöld vagy piros-kék (ez a filmtől függ), szemüveg bármihez jó. Még ha újságban ezzel a technikával nyomtatnak ki egy képet, még annál is.
Itt írnak többet erről a technikáról:
Ennél többet nem 3D- képes televízióknál nem lehet elérni.
Oké köszönöm és igen azt tudom mert már
újságban is amikor egy szakadék fölött vol egy ejröernyős az durva volt vagy gépen is probáltam csak nagyon régen és ott nem nagyon tetszett bár nem tudom, hogy emlékszel e rá, de a Blikkben volt ez a 3D- és olyan szemüveggel probáltam. De tudsz linkelni oylan szemüveget ami szerinted jó erre a célra?
Itt lehet venni bármelyik színben eltolt képhez.
Tudod, ezt úgy csinálják, hogy a két kép között a bal szemhez tartozót csak egyik színnel nyomtatják és a jobb szemhez tartozót meg a másikkal. Mindegyik színű szemüveg lencsén csak az ellenkező szín látszik sötétnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!