Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Youtube licensz a régi zenékre...

Youtube licensz a régi zenékre hogy?

Figyelt kérdés

azt értem, hogy pl Vivalde tavaszát nem szabad használnom mert valakinek fel kellett vennie meg elő kellett adnia

de vegyük Elvis, vagy M. Jackson számokat, azoknál hogy van a licensz, kinek/kiknek megy a pénz?

2016. aug. 9. 23:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Az Elvis, meg Dzsekó daloknak is egészen biztosan máig vannak jogi tulajdonosai, szóval én azokkal sem próbálkoznék. De egyébként klasszikus zenével szerintem érdemes próbálkozni, mert ugye magát a művet, ahogy írtad is, bárki előadhatja, ha találsz egy verziót, amit nem claimelt senki, és jó minőségű, akkor szabad a pálya. Érdemes mondjuk rákeresni egyes zenékre, és megnézni, hogy a leírás alatt a YouTube felismerte-e a számot.

Egyébként én inkább nem arra utaznék, hogy feltétlenül régi zenéket használjak, amiknek már elévültek a jogi dolgai, inkább licensz nélkülieket (Kevin MacLeod az embered), vagy olyanokat, amiknek a kiadója hagyja a feltöltést. Van pl. egy csávó, aki dalszöveges videókat csinál, és konkrétan csak Tool, Nine Inch Nails, meg Nonpoint (meg még pár, ezekhez az előadókhoz köthető kisebb nevek) dalaiból készíti a videóit, mert bár mindegyik zenét felismeri a YouTube, mindegyik híres (relatíve), viszont valamiért ezen előadók kiadói nem tesznek semmit a csatorna ellen. Meg még egy megoldás, fedezz fel ismeretlen zenészeket. Olyanokat, akik valahogy sose lettek annyira híresek, hogy bárki, akár ők maguk foglalkozzanak a jogaikkal. Az ilyen előadók általában úgyis azon a véleményen vannak, hogy örülnek, ha akár illegálisan, de valaki terjeszti az alkotásaikat, azzal is csak nő a hírnevük.

2016. aug. 10. 16:05
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ, ment pacsi :)
2016. aug. 10. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!