Ha elkezdenék írni egy regényt ez probléma lenne?
arra gondoltam elkezdek írni egy történetet, viszont java részét egy sorozatból venném ki
más lenne, de hasonlítana rá, és mondjuk ez nem sorozat volna
és arra lennék kíváncsi, hogyha kész leszek és úgy döntök, hogy kiadom ez gondot jelenthet, és elküldenek a francba?
mert ugye ez csak egy sorozat és nincs meg könyvbe és alapjában véve más a történet csak az alap sztori ugyanaz
de mivel ez a sorozat áll vagy 8 évadból ezért csak max 2 évadot öelel át az én ötletem újításokkal és jóval másabb lenne
ne hurrogjatok le lécci
(a helyesírási hibákért elnézést)
Sorozat ide, sorozat oda, szerintem ez részben akkor is plágium lenne. és ezért lehet nem adnák ki, hacsak nincs beleegyezésed az eredeti forgalmazótól.. Nem tudom, nem vagyok ebbe tapasztalt, ez az én véleményem.
Épp ahogy nem adják ki a fanfic-eket, hiába az nagyon jó, ahol teljesen más a történet csak pl. a szereplők ugyanazok, ugyanúgy szerintem ezt se... De meg kell próbálni, ha másért nem, a saját szórakoztatásodra, esetleg csinálsz egy blogod ahol még más is olvashatja...:)
Hát elméletileg jellegzetes dolgok le vannak védetve így nem használhatod a kifejezéseket. Pl. ha "híres" Alkonyatot akarod leírni(tudom ez van könyvbe, filmbe) akkor nem írhatod le. De használhatod mondjuk az Alkony szót mert nem így van leírva. Ha mondjuk dőlt betűvel írod akkor meg úgyis rájönnek hogy miről van szó. Főleg ha mondjuk úgy írod hogy Isabella Swin, nem Isabella Swan. Jó ez most hülye példa volt de a lényeget remélem leveszed. Az nem hiszem hogy számít hogy a történet ugyanaz vagy hasonlít mert elég sok koppintás van.
A helyesírásra meg ügyelj ha ki akarod adatni sokat számít.
nem éppen az alkonyatra gondoltam
és nem akarom a neveket koppintani, csak egy sorozatból egy kis részletet
egyépként is miféle koppintás? az everemore meg stb... ilyen "tini kedvencei" milyen Twilight koppintás már nem? mégis kiadták
én pedig nem egy siker filmet akarnék koppintani és nem is igazán másolás lenne csak kivennék belőle vmit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!