Mi a véleményetek a Circus America cirkuszrol?
Sziasztok
:)
egy nagyon kedves cirkusz , rengeteg állattal és aranyossak
Sziasztok!
Én azt kérdezném, hogy 3 évesnek is kell jegyet venni?
Köszönöm, ha válaszol Valaki!
Mi 2024 nyarán voltunk. Nem tetszett. Úgy éreztem, hogy azért lett Circus "America", mert rojtos cowboykabátból, cowboykalapból meg farmerből könnyebb felöltöztetni azt a 6-7 embert, akik csinálják. Az állatidomár bácsi meg a néni kedvesnek tűntek, de nem éreztem azt, hogy egy papagáj felreptetése a sátorcsúcsba felhúzott hintára akkora mutatvány lett volna. Kifejezetten nehezményeztem, hogy nem volt rendes bohócuk (egy CIRKUSZNAK nincs normális bohóca? Milyen cirkusz ez?), hanem az egyik artista srác próbálta őt helyettesíteni olyan "mutatványokkal", ahol a nézőközönségből hívott embereket és táncoltatta őket zenére - szerintem ez nagyon kínos volt. Azok a nézők szórakozni mentek oda, nem DOLGOZNI. Ilyet itthon is tudok, hogy a feleségem nyakára tekerek egy karácsonyi égősort, meg a fejébe húzok egy parókát, és akkor "táncolj, Mari" - ilyesmiért nem kell cirkuszba mennünk. El lehet képzelni, hogy a nézők mekkora lelkesedéssel riszálták magukat egy műanyag rózsával a szájukban... Kínos volt.
Ami tetszett: a nemlétező bohócot helyettesítő srác a végén tüzes fáklyákat pörgetett: na az látványos volt. A biztonsági őrről (vagy kiről) meg a végén kiderült, hogy tűznyelő, és ő is baromi jól csinálta! Ami szintén elismerésre méltó, az (valószínűleg) a fővezér külön mutatványa: 3 ló szigorú koreográfia alapján pörgött-forgott a porondon: abban is valóban látszott hogy hozzáértés van mögötte, és profi módon meg van csinálva.
Felnőtteknek, akik már voltak rendes, igazi cirkuszban, nagy csalódás - pláne ennyi pénzért. De a 3 és 5 éves gyerekeimnek, akik azelőtt sose voltak cirkuszban, tetszett. Felnőtteknek az utolsó 15 perc amúgy szintén jó lehet: a tüzes előadáshoz tényleg értenek, azt nagyon jól csinálták.
Ami még furcsa volt, azok a luxusautók a sátor mellett, ami nem volt összhangban a szereplők szedett-vedett ruházatával. Kicsit úgy éreztem, hogy több a kivét a cégből, mint amennyi vissza van forgatva: egy "vállalkozási ismeretek" tanórán lehetne mutogatni elrettentő példaként. Nem szabadna, hogy egy átlagos nézőként nekem ez feltűnjön, nem is vagyok még csak vállalkozó sem, de még így is szemet szúrt.
Ami még nem tetszett, azok a padok (nem is padok voltak, hanem valami fura deszkák, amik a nézőtéren voltak), nem sokkal volt jobb annál, mintha állni kellett volna. De hogy valami pozitívat is mondjak, olyan falusi gyerekeknek, akiknek valószínűleg soha nem lenne esélye a Fővárosi Nagycirkuszban egy előadást megnézni, és ez kb az összes esélye a cirkuszra, nekik jó lehet. Én, amikor arra gondoltam, hogy az erre kiadott pénzemmel az szegény idomár bácsi meg néni megélhetését támogattam, úgy nem sajnáltam az összesen 16000 forintot (4 főre) - de így inkább tűnt jótékonyságnak, semmit minőségi szórakozásra elköltött pénznek.
Előző kérdésre válasz: Igen, 3 évesnek is kell jegyet venni: van külön felnőtt jegy meg gyerek jegy.
Előző másik válaszoló: igen, aranyosak, sok állattal. Utána meg is lehet őket simogatni, ami a gyerekeknek megint érdekes lehet. Amúgy tényleg kedvesnek tűntek; látszott, hogy igyekeznek és beleteszik, amit tudnak.
Amúgy ha valamelyikük ezt a véleményezést olvassa, akkor szerintem egy valódi bohóccal (olyannal, aki tényleg vicces) érdemben tudnák emelni az előadás színvonalát. A bohóc hiányzott a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!