Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A késdobálók hogy dobják úgy...

A késdobálók hogy dobják úgy a kést hogy mindig a kés hegyes végével találnak bele a célba? Mikor én próbáltam dobálni akkor nagyon sokszor a nyele ütközött neki a fának és repült el a fenébe.

Figyelt kérdés
Egyébként az mindegy hogy a helyénél vagy a nyelénél fogva dobják el, vagy valamelyik jobb a kettő módszer közül?

2016. ápr. 21. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A kés maga kifejezetten dobálásra készült, megfelelően van súlyozva. Ráadásul ők nem egy fél órát gyakoroltak, hanem éveket.
2016. ápr. 21. 19:20
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem.

És ha egy jól kiegyensúlyozott kifejezetten dobókést használna egy amatőr azzal nagyobb eséllyel találná el azt amire céloz?

(Mármint ha tud célozni, de arra gondoltam hogy bele is áll a kés)

2016. ápr. 21. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi igaz belőle, de elvileg higany van bennük.

Igen igen, régi orosz blablabla :)

2016. ápr. 21. 21:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Higany? Az mire jó?
2016. ápr. 21. 22:21
 5/6 anonim válasza:

Ha késdobással akarsz foglalkozni, akkor erősen ajánlott egy igazi dobókés beszerzése! (figyelem, veszélyes dolog, nem lehet félvállról venni!)

Kezdőknek ajánlott az a fajta dobókés, ami pengenehéz (a penge felöli része nehezebb), vagy egy teljesen kiegyensúlyozott kés. Ideális Half spin ("fél pörgés") és full spin ("teljes pörgés") dobásokra, a No spin (pörgés nélküli egyenes dobás) kicsit nehezen, de megtanulható.

Nekem ilyen volt az első késem :

[link]

Nem kell egyből 3-5 méterekről próbálkozni 0,5-1 méterekkel gyakorolj, főleg a dobás technikáját. A kés pengéje nem kell hogy éles legyen, teljesen felesleges, azzal csak magadat vágod meg, a lényeg hogy hegyes legyen :)

A youtube-on sok videó van fent, ajánlom Xolette csatornáját, elismert amerikai késdobó (angolul vannak a videók). TheCombat knife trower nevű csatornán is nagyon jó videók vannak, ő a világ legjobb késdobója.

2016. aug. 14. 14:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ha egyszer úgy döntök hogy elkezdem akkor megfogadom a tanácsaidat. :)
2016. aug. 14. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!