A késdobálók hogy dobják úgy a kést hogy mindig a kés hegyes végével találnak bele a célba? Mikor én próbáltam dobálni akkor nagyon sokszor a nyele ütközött neki a fának és repült el a fenébe.
Értem.
És ha egy jól kiegyensúlyozott kifejezetten dobókést használna egy amatőr azzal nagyobb eséllyel találná el azt amire céloz?
(Mármint ha tud célozni, de arra gondoltam hogy bele is áll a kés)
Nem tudom mi igaz belőle, de elvileg higany van bennük.
Igen igen, régi orosz blablabla :)
Ha késdobással akarsz foglalkozni, akkor erősen ajánlott egy igazi dobókés beszerzése! (figyelem, veszélyes dolog, nem lehet félvállról venni!)
Kezdőknek ajánlott az a fajta dobókés, ami pengenehéz (a penge felöli része nehezebb), vagy egy teljesen kiegyensúlyozott kés. Ideális Half spin ("fél pörgés") és full spin ("teljes pörgés") dobásokra, a No spin (pörgés nélküli egyenes dobás) kicsit nehezen, de megtanulható.
Nekem ilyen volt az első késem :
Nem kell egyből 3-5 méterekről próbálkozni 0,5-1 méterekkel gyakorolj, főleg a dobás technikáját. A kés pengéje nem kell hogy éles legyen, teljesen felesleges, azzal csak magadat vágod meg, a lényeg hogy hegyes legyen :)
A youtube-on sok videó van fent, ajánlom Xolette csatornáját, elismert amerikai késdobó (angolul vannak a videók). TheCombat knife trower nevű csatornán is nagyon jó videók vannak, ő a világ legjobb késdobója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!