Hogy tudnám növelni a fütyülésem hangskáláját?
Háromféle módon tudok fütyülni: csücsörítve, "mosolyogva" (azaz nyelvvel), és a markommal.
Legrégebb óta csücsörítve tudok, és ez is megy a legjobban. Egész szépen el tudok így fütyülni dalokat, akár komolyzenei darabokat is. Kb 2 oktáv + 2 hang a teljes skálám, de ez tényleg a maximális mélység/magasság amit produkálni tudok, tehát ahol tisztán tudok fütyülni, az kb 14 hang.
Nyelvvel nemrég tanultam meg, és kb 1 oktáv a skálám, de rendesen csak olyan 5-6 hangmagasságon tudok fütyülni.
"Marokkal" összesen 5 hangot vagyok képes produkálni, de nem is tudom, hogy lehetne többet. Ezt is nemrég tanultam meg, a hangmagasságokat meg éppen ma, rájöttem, hogy a tenyerek által közrefogott "kamra" térfogatának növelésével mélyebb, csökkentésével magasabb hangot kapok (azaz a lehető legjobban összenyomva a 2 tenyeremet magas hangot, legjobban széthúzva mélyet ad).
Valami tipp, hogy lehetne a skálákat növelni? Vagy egyáltalán tipp a fütyüléshez, hogy tudnék fejlődni? Köszönöm előre is :D
Úgy kell formálni a tenyered, hogy csak elől legyen 1 lyuk rajta, a hüvelykujjaidat össze kell tenni párhuzamosan, és a bütyök alatt kell legyen a lyuk. Ha a 2 bütyök közé most belefújsz és jó méretű elöl a lyuk, akkor fütyülő hangot ad. Itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=A9wnb7GizrA
De amúgy youtube -> hand whistling, és egy csomó videó van róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!