Mikből csinálhatnék egy agresszív (gyorsan égő, nagy füst-hő[nagy Isp]) lőport/villanóport?
Akkor induljunk ki ebből mit lehet, ez van neked: „{S,Al,Kálium-nitrát,gyufafej,vörösfoszfor,konyhai porcukor,szódabikarbóna}”
Levakarod késsel a gyufafejet és pengével a gyufásdoboz oldalát.A gyufafejeket mozsárban minél finomabbra őrlöd majd a gyufásdoboz oldalán lévő foszfort is mozsárban minél finomabbra sűrűbbre őrlöd.Ha ez kész van 1:1 arányban összekevered a két anyagot.Akár mibe befolytod nagyot lehet vele robbantani.
Azt az apróságot viszont kifelejtettem a receptből hogy az elegy annyira érzékeny hogy gondol egyet és magától bármikor elindul.És ez csak sima gyufa.Elfog indulni a kezed alatt váratlanul ez lesz most a tanulópénz.Elég annyi egy szikra a szemedbe megy és egy életre megvakultál.Kapásból ha valaki ilyet mondana szóval szó nélkül kipróbállnád annélkül hogy tudnád mit kevertél ki, te is meg a többi kisgyerek.
„Petárdákban használnám meg alufoliában csillagokkal keverve.”
Lőpor: Az adott alapanyagokban a faszenet meg sem említed.
S,Al,Kálium-nitrát: nagy fényű keverék lehet belőle szakértő körökben csillagot készíteni.Petárdában viszont ha arra szánod akkor az egyik leg kevésbé alkalmas „villanó por” keverhető belőle.
Kálium-Nitrát Porcukor:Füstbomba rakéta hajtóanyag készíthető belőle megfelelő szaktudással.A füstbombához megint csak nincs meg a kellő anyag pl paraffin ami párolog.
„dokumentumfilmeket a tűzijátékokról meg pyrós oldalak nézek, nem is mélyülök bele a szakirodalomba, csak ha van pár ember ezen az oldalon csak ha van pár ember ezen az oldalon aki ilyen "homemade pyros" és annak van talán egy receptje akkor arra voltam kíváncsi és annak van talán egy receptje akkor arra voltam kíváncsi”
Igen csak hogy van olyan hogy szakszerű gyártási technológia.Csak ha van pár ember ezen az oldalon aki ilyen "homemade pyros" azt miből gondolod hogy ő szakszerűen csinálja.A fórumokon adott ötletekből jó párat összeszedek neked ami úgymond a legrosszabb módon nyúl a dolgokhoz.Több oldalas dokumentációkat meg senki nem fog az orrod alá rakni.Menj fel pl a pyrocenter.hu ra direkt erről fórumoznak akik ezt csinálják.Csak éppen az a baj vele hogy egy jó része szakszerűtlen illetve életszerűtlen.Amihez hozzászól az illető semmi gyakorlati dologgal ezzel nem támasztja nekem alá hogy pont ahhoz a dologhoz mennyire ért.Más a helyzet ha valaki valamit kérdez meg valaki valamit publikáll.Ezt a dolgot publikációkból lehet megtanulni és nem dokumentumfilmekből meg abból hogy fórumokon ha elakadsz akkor mástól várod a sültgalambot.Ha valamin elakadsz az interneten valahol mindig lesz puklikáció.Ajánlom pl a youtube oldalát az úgynevezett olyan videókkal ahol az illető pontosan elmutatja mit hogy csinál.Ott pl ha valaki hozzáértő valami hibát észre vesz a receptben jelzi.Látod mit csinál és minél jobban értesz a dologhoz a hülyeséget is amit a folyamat során csinál az illető annál jobban észreveszed.
„Ezekből csináltam én már többféle lőport meg villanóport”
Miből gondolod hogy valamit most kikevertél az egy szakszerűen elkészített lőpor vagy villanópor.Illetve ha a kezedben lenne szakszerűen előállított gyári alapanyag azt is az adott dolgot szakszerűen még elkell belőle készíteni.
Ha téged ez érdekel akkor miért nem nézel pontosan utána és vásárolsz tudatosan.Mielőtt ilyesmit veszel legközelebb javaslom menj fel a youtubera hogy mennyire életképes is amit te szeretnél, és az valójában hogy működik.
Ha téged ez érdekel vegyél egy adag Kálium-Nitrátot,egy bojleranódot (ez 75% magnézium 25% alumínium ötvözet) gyakorlatilag olyan erős mint a tiszta magnézium,ventillált kénport és grillfaszenet ennyi.
Kezdetnek tessék:
Villanópor ami petárdához alkalmas: https://www.youtube.com/results?search_query=kno3+mg+s
Lőpor: https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+make+bla..
Ezekből tudsz rendes lőport és egy erős villanóport készíteni.A magnéziumot természetesen Kálium-Dikromáttal vagy Lenolajjal kezelni kell ha Kálium-Nitráttal kevered.Azt mondanom sem kell nem abból áll hogy hozzákeverem hanem van egy technológiai utasítás.Hogyan szabad készíteni hogyan kell szakszerűen megszárrítani.És nem úgy megy hogy ha az épp otthon nincs most helyette fogok egy adag étolajat.
Erre számolj még egy 20.000ft értékben minimum felszrerelést.Illetve azt hogy robbanószerrel való visszaélésnek minősül.Tehát eljár a szád vagy otthon meghalja ez egyik szomszéd számíts rá hogy az ajtódon kopogtatnak a rendőrök egy házkutatásival téged meg visznek a bíróságra.Volt épp nem rég volt ilyen csak azon szakértőkről küldtek a srácnak 1 milliós számlát akik azt vizsgálták a feliratozott tubusokban az van e amit ráírtak.És ez csak az az egy szakértő.Eljárt a szája a haveroknak aztán meg feldobták.De annyi bőven elég hogy nem jó mélyen az erdőbe mész le kísérletezgetni.
xcjzbf!
A gyufás verziót óvatosan csinálom mert tudom, hogy ütésre,dörzsölésre érzékeny, és tudom miket szoktam keverni.
A faszenet azért hagytam ki mert a szenet porcukorral helyettesítettem, de majd ha lesz szabadidőm akkor csinálok faszenet. és ha jól értem az a lényege a faszénkészítésnek, hogy oxigénmentes környezetben égessük el a fát(lehetőleg puha fa-fűzfa)?
És ha nem is mélyen az erdőben de lakott területtől elszoktam menni min.1 km-re
kösz a tájékoztatást!
"4.-ik" neked is kösz
Én azt halottam hogy a kálium-perklorát, kálium-klorát, bárium-klorát után a leg hatásosabb a bárium-nitrát, magnézium 325 mesh és annál finomabb, valamint kénpor keveréke. Házi petárdákhoz azt mondják sok esetben pont olyan jó mint a kálium-perklorát alumínium por.:)
Dicsérik hogy vakitóan fehér fénye van, és hogy éles nagyon erős hangja vastag, erős papírfojtás alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!