Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Fiatalkor érdeklődési köre és...

Fiatalkor érdeklődési köre és hobbija beszűkült, sablonos lenne?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre kortársaim érdeklődési köre nagyon beszűkült.

Az alábbi pár téma az esetek nagy részében kimeríti sokakét:

haverok, buli, olvasás, zenehallgatás, számítógép, tánc, lovaglás, rajzolás stb.

Vannak még olyan 15-25 év közöttiek, akik ezen kívül más (is) érdekel?

Ha igen, mi ?

2016. márc. 12. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Beszűkült, mihez képest? Mekkora mintából vontad le a következtetést? Mennyi mindent takar még az "stb."? Mi lenne az elég? Honnan nem gondolnád beszűkültnek?
2016. márc. 12. 23:37
 2/5 gnoomage ***** válasza:

Miért lenne gond ha mindenki szereti ezeket? Azért a küzdősportokat, hangszereket pont kihagytad, meg az alap sportokat...

Bár nem vágom, mit tudna egy átlagos fiatal csinálni? Kora reggeltől egészen néha délután 5-ig a suliban vagy az úton vagyunk, majd még otthon is minimum egyszer átkéne olvasni az anyagot, este 7-8-kor meg nem tudom kinek van kedve kertészkedni vagy ilyesmi...

2016. márc. 12. 23:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom ezek bele tartoznak -e a te hosszu listadba, de engem példaul érdekel még a pszichologia, sutés-fozés, fotozas, kolteszet stb...:)
2016. márc. 13. 00:38
 4/5 A kérdező kommentje:

A minta elég széles spektrumú, sok kortársamat ismerem és érdeklődési körüket.

Az általam felsoroltak közül 1 max 2 jellemző általában egy egyénre.

Pont olyanokra gondolok, mint a harmadik válaszoló.

Nem sokféle kéne, hogy "elég legyen", hanem inkább egzakt, nem sablonos, olyan amivel kevesen foglalkoznak.

pl.: természettudományos témák vagy zeneszerzés (akár mixelés)

A suli mellett nem iparszerűen kell(ene) foglalkozni a dologgal, mivel csak érdeklődési körről van szó, vagyis kit mi érdekel.

2016. márc. 13. 01:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy ez baj lenne. Miért kéne magamra erőltetni egy hobbit csak azért hogy ne legyek "sablonos"? Mellesleg szerintem itt is vannak fokozatok. Valaki a szobájában ropja néha, vagy évek óta versenyszerűen táncol, saját koreográfiákat talál ki, stb. Mert szerintem a kettő nem ugyanaz. Például én lassan 6 éve heti 4-8 órát rakok bele a rajzolásba, ezen felül van még amit magamtól csinálok, ezért nem igazán marad még idő másra. Meg nem tudom mennyire számít "különleges" hobbinak mondjuk a szobor készítés mindenféle anyagból (zsírkő, viasz, agyag stb) Szóval nem értem mi a baj ezzel, mindenkinek legyen az a hobbija amiben örömét leli, nem baj ha ez nem túl originál. Maga a felvetés is hülyeség szerintem.
2016. márc. 13. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!