(15/F) Most lettem 9. es és elmezdtem inni. Hogy értessem meg a szüleimmel h tudom a határokat? (Többi lent)
Felvettem a kapcsolatot az általános iskolábol két régi haverommal akik 10esek, de velem egyidősek(nem buktam)
Azután sorra isemertem meg az embereket, de mindegyiket közelről. Nagyon jó barátaim. Gyakran összejárunk, néha egy kicsit iszunk. De nehogy azt higgyétek h ők visznek bele, nagyon jó társaság, sőt én gyakrabban hozom fel az alkohol témát mint ők. A minap kicsit tőbbet ittunk a kelleténél, de nem ugy h rosszul legyek, meg nem volt senkinek semmi baja, a tudatunknál voltunk, csak amikor hazamentem megláttszott rajtam h ittam. A szüleim eddig nem tudták h iszok(eddig nem is ittam, csak most kezdtem) és meg szeretném értetni velük h nem rossz társaságba keveredtem, és h nem azért iszom mert menő. Nem is bánat v ilyesmi, csak egyszerűen iszom. És nem is azzal van a baj h a piátol tiltanak el, hanem h mostmár nem maradhatok bent suli után a barátaimmal. A régi sulimban nem voltam valami népszerű, és a mostnaiban sem tulságosan, de végre találtam egy igazán jó társaságot. Ami nehéz is volt, főleg mivel meleg vagyok, és ezt a szüleim se tudják, se a barátaim, csak egy haverom tudja(aki szintén meleg), de ez nem vág ide annyira. A lényeg h hogy mondjam el h nem inni járok hanem havonta 1x 2x iszunk egy kicsit, és hogy értessem meg velük h jol neveltek, és nem kell félteni. Most biztos annak tűnik h naív vagyok, de nem. Bocsi h rohadt sokat írtam. De nem tudom h mit csináljak a szüleimmel h ne legyenek ennyire az alkohol ellen. És bízzanak bennem (Jász-nagykun-szolnok)
"... nem azért iszok, mert menő."
Aha, akkor miért is???
Tudom, hogy nem leszek ezzel a válasszal népszerű, de mégis leírom. Bár valszeg falrahányt borsó lesz. Szóval ebből az egész irományból egyértelműen lejön, hogy a szüleidnek van mitől félniük, és joggal nem bíznak benned. Lerí az egészből, hogy már irtóra okosnak és érettnek hiszed magad. (életkori sajátosság, nem vagy egyedi eset) Az a baj, hogy viszont ezt csak hiszed, mert igazából egyáltalán nem fogod fel mi a gond.
Nem a haverokkal lazulás. Nem a 'melegséged'. Hanem az, hogy 15 éves, a kiskamasz korból alig kilépett középiskolás sima kamaszként azt gondolod, hogy inni KELL. És nem nézel még egy kicsit sem annak utána, hogy az ilyen baráti "iszogatások" mivel is járhatnak. Mi az alkohol, milyen hatása van és pláne egy fejlődő szervezetre hogyan hat.
Oltári probléma, hogy rengetegen a szórakozást és a kikapcsolódást alkohol nélkül nem is tudják elképzelni. Sőt az alkohol ivása jelenti számukra jóformán ezeket.
15 évesen még azt hiszitek, hogy jobban tudtok mindent mindenkinél (pláne a szülőknél). Csak egy a baj, hogy semminek nem néztek igazándiból komolyan, megbízható forrásból utána. Csak meggyőzitek egymást és magatokat, az általatok vélt valóságról. Mintha ti lennétek a kivétel, akikre se a világ, se a fizika/biológia törvényei nem úgy hatnának, mint másokra. Pedig sajna de.
Tehát röviden: - az alkohol méreg. (Még az 'okos' 15 éves fiúk számára is)
- a mértéktartás és a kamaszok, az esetek 99%-ban így együtt sci-fi kategória.
- egy csapatnyi kamasz irtó könnyen beleviszi egymást oltári nagy marhaságokba alapból is, pláne ha még isznak
És mindezek alapján a szüleid talán jogosan féltenek. Egyébként ugyanúgy féltenének, ha 20 v. 25 éves lennél, de azért egy kamasz'ka esetében ez fokozott. Pláne, hogy ha esetleg van rossz tapasztalatuk az alkohollal, volt(van) alkoholbeteg a családban/ismerősök körében.
És mégegyszer, csak gondold őszintén(!) végig magadban: Miért is érzed úgy, hogy 15 évesen már innod KELL? Ital nélkül miért nem? Véletlenségből nem lehet, hogy mégiscsak - az általad eddig magad előtt is tagadott - menőzésből, meg a többieknek való megfelelés miatt csinálnád?
Egy biztos a szervezetednek erre baromira nincs szüksége, sőt!
És a végére néhány idézet:
"Az agy nagyjából 18 éves korban számít érettnek. Az alkoholfogyasztás fékezi az agynövekedést, elpusztítja az agysejteket (több mint ezer agysejt hal el minden részegeskedés után), lassítja a gondolkodást, nehezíti a koncentrációt, és megváltoztatja az érzékelést."
"Az alkohol lebontásakor etanol szabadul fel, ami fokozza a boldogsághormon-kibocsátást. Minél korábban és minél hosszabb ideig stimulálja ilyen módon az ember az agy jutalomközpontját, annál inkább hajlamos függővé válni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!