Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az internetes cikkek miért...

Az internetes cikkek miért vannak tele szóismétléssel, illetve mindenféle stilisztikai és egyéb hibákkal?

Figyelt kérdés
Most nem azért, de én ezerszer jobb cikkeket tudnék ínri, mint amiket olvasok! De szerintem ez a lakosság felére igaz. Hogy lehet valaki internetes újságíró?? Ehhez médiatudomány büfészak kell?? Ehhez a színvonalhoz??

#cikk #újságírás #stilisztika #internetes újságírás
2015. nov. 1. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Az internetre mindenki kisebb igényességgel ír, kevesebb ellenőrzésen megy át a cikk, nincs lektor, mint amikor nyomtatásba kerül (jó esetben az újságíró még végigfut rajta egyszer, mielőtt közzé teszi), és ha többször átszerkesztesz egy tagmondatot, amit aztán elmulasztasz átolvasni, akkor benne marad egy-egy (vagy még több) hiba. Ennek az oka, hogy az internetes médiában a hangsúly sokkal inkább a sebesség felé tolódik el. Egy nyomtatott újság esetében, ha valami lapzárta után történik, az napilap esetében is már csak holnap kerülhet a lapokba. Hetilap vagy havonta, esetleg negyedévente megjelenő magazin esetében pedig úgymond van idő rohadásig kigyomlálni minden egyes hibát.
2015. nov. 1. 17:32
 2/2 A kérdező kommentje:
De szerintem ez így nem profi. Ehhez kell diploma?! Pont attól lenne professzionális az egész, hogy a gyorsaság ellenére is hibátlanul írjanak. Néha olyan hibásak a szövegek, hogy azért nem érzem hitelesnek a hírt. Úgy vagyok vele, vagy igaz vagy nem. Biztos csak gyorsan összetákolták. És valószínűleg úgy is van.
2015. nov. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!