Házilag szeretnék "rakétát" barkácsolni, hajtóanyagnak mi lenne a jó?
Letördelt gyufafejekre gondoltam.... egyéb ötlet.... a törzs valószínűleg WC papír gurigából lesz alufóliával bevonva, egyéb 5let, ki csinált már hasonlót...
(Nyilván csak poénkodni kell... elég ha pár méter magasra megy azt leesik...)
Heló!
A youtube tele van olyan videókkal, amik segíthetnek. Vagy akár a google is. Csa k be kell írnod, mit akarsz "home made rocket" pédűul
https://www.youtube.com/watch?v=yurohmsmY_Y
Itt egy jó ksi tutorial.
Szerintem ez a legjobb kombináció. KNO3+cukor. Egyszerű, gyors, és olcsó. Nem mellékesen nem tudod kinyírni magad vele :D
A gyufából tök jó villanóport lehet csinálni, de túl gyors az égése, rakéta hajtóanyagnak nem alkalmas.
Ahogy írták is előttem az arányokat bárhol megtalálod, csak rá kell keresni.
na szóval a knsu télleg jó én is szoktam használni viszont ennél mégjobb a KNSB (kno3 és szorbitol) keveréke mivel ez elég hosszu ideig még formázható marad de ezen kivül ugyanazmint a knsu rakétatestnek NE!!! wc papir gurigát használj egyrészt elég meleg az anyag amikor még beletöltöd mert azt gondolom tudod hogy ezt össze kell olvasztani másrészt ha wc p-be töltöd soha nem fog felszállni miveltúl vstag és rövid (nem arányos)inkább javaslom először az alufólia amire felvantekerve félbevágot a végére valamiből (én fábol szoktam)csinálsz egy kupot.
ha kérdésed van irj bátran(ne robbantsd fel magaad mert ez se veszélytelen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!