Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Kinek van Digi műholdas...

Kinek van Digi műholdas tévéje, amin tud felvenni is?

Figyelt kérdés
Hogyan szoktad felvenni az adásokat? Kérlek, írd meg! Most fizettem elő rá, de még tanácstalan vagyok, hogyan, milyen eszközre lehetne rögzíteni.

2015. szept. 15. 20:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pendrive-ra és merevlemezre is lehet rögzíteni. A lényeg hogy a műsorokat mindkét esetben, csak EXT3 formátumban rögzítheted. Tehát kell majd egy konvertáló program ha esetleg számítógépen akarod nézni a felvett anyagot.
2015. szept. 16. 06:38
 2/11 anonim ***** válasza:

A felvétel módja lehet időzített (-tól,-ig időszakos) illetve általad kézzel elindított-megállított (de akár folyamatos) is.

Arra azért figyelj, hogy áramkimaradás, áramszünet esetén a felvétel megszakadhat,esetleg a felvételre használt pendrive meghibásodhat áramszünet miatt.

2015. szept. 16. 06:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Ok, de mit használtok? Nekem most SD boxom van, de lehet kérni HD-t a Digitől, vagy venni a boltban műholdvevő készüléket, amibe bele tudom tenni a Digi Smart Camot.
2015. szept. 17. 01:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Pendrive! Mint már írták! Nem figyelsz? :D

Van rajta USB csatlakozó, így usb-s adathordozóra tudsz rögzíteni, pl. pendrive-ra, külső merevlemezre.

Az elsőtől azért kérdezném, mert meglepett a válasza... a digi (gondolom én Kaon tip.) boxával a felvett anyag visszanézhető, szerkeszthető PC-n, azon nincs semmiféle kódolás stb? Csak mert ugyebár az a bevált gyakorlat mostanság, hogy a nem op. rendszerrel rendelkező boxok elsöprő többsége kódolja a felvételt, így az csak a boxon játszható vissza, mindez ilyen-olyan jogokra hivatkozva.

2015. szept. 17. 19:17
 5/11 anonim ***** válasza:
ja, s persze ugyan a kiterjesztésben szabad a pálya, bármit megadhatunk, de pl. a boxok ált. a .pvr-t avagy egyszerűen a jól megszokott .ts formátumot használják. Nekem eddig az EXT3, az egy a formázás során választható filerendszer volt adathordozóknál. Tényleg ext3 a kiterjesztése a file-nak?
2015. szept. 17. 19:22
 6/11 A kérdező kommentje:

"Pendrive! Mint már írták! Nem figyelsz? :D "

Ezt értem, de TE nem figyeled a kérdésem. Mibe dugom be a pendrive-ot? Milyen boxba vagy műholdvevőbe???

2015. szept. 18. 19:41
 7/11 anonim ***** válasza:
Hogyhogy milyen boxba? Abba, amit kapsz a digitől, avagy amilyet veszel a smart cam-hez, mint írtam van rajta usb csatlakozó a digis boxon is, meg a boltokban kapható boxokon is. Abba már bele sem akarok menni, hogy a digi kártya moduljához ci+ modulfogadó kell szal ha saját boxot akarsz, akkor nem mindegy milyet veszel, azt javaslom, h kérj boxot a digitől.
2015. szept. 19. 12:14
 8/11 A kérdező kommentje:

De nehezen esik le....

A digi csak olyan boxot ad, amivel ha lehet is felvenni, kódolt lesz. Épp ezért kérdezem milyen Digi Smart Cam fogadós készülékeket használtok/lehetne használni felvételhez? Ilyenekre gondolok, mint ez, de 50 ezerért nagyon sok... [link]

2015. szept. 20. 01:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Értem, tehát akkor írjam le, hogy fejezi ki magát egy magyar, hogy rádöbbenj van némi hiba nálad... ill. hogy a hiba nálad van.

Helyesen a kérdésed úgy hangzott volna, hogy: Milyen boxot használtok Digi műholdas szolgáltatásához, szolgáltatóit vagy sajátot, ha sajátot milyen márkájú/típusú(!!!) boxot használtok? Olyan boxot keresek, ami kezeli a digi kártyafogadó modulját, s a felvétel szabadon szerkeszthető, lejátszható számítógépen s más eszközökön! A digi szolgáltatói boxával felvett műsor szerkeszthető PC-vel vagy kódolt a felvett műsor, az csak a boxal játszható vissza? Ebben kérném a segítségeteket.

Erre én azt tudtam volna válaszolni, amit le is írtam már, s meg is értetted, ahogy látom abból a linkből, amit bemásoltál, hogy CI+-os modulfogadó kell hozzá, s a digi modulja még ebben is egy kicsit válogatós, épp ezért javasoltam volna azt (mivel én nem vagyok digi előfizető), hogy kérdezd meg őket, itt: [link]

Mivel ez a fórum kimondottan a Digi műholdas szolgáltatásáról szól, így ott nyilvánvalóan előbb kapsz a kérdésedre választ, mint itt.

Amúgy amennyiben nem fontosak számodra a digi sport adói, akkor ajánlanám figyelmedbe a UPC Direct directkártya szolgáltatását, amit saját boxal tudsz igénybe venni, magyarán csak kártyás előfizetés. Itt már sokkal szélesebb a kínálat a boxok terén, hisz a legtöbb boxon okosítható, univerzálissá tehető a kártyaolvasó egy egyszerű firmware cserével. Ugyanitt netboard-on a UPC direct fórumban tudsz érdeklődni, hogy mi a legolcsóbb megoldás ami az igényeidet is kielégíti. Én is tudok párat javasolni, de egyik sem a legolcsóbb megoldás, pl. Amiko Alien 1 Alien 2 akár használtan, esetleg Amiko A3 stb.

Ha nincs hűséged a diginél, lemondod, box visszaad, antenna a tiéd, az marad, mozgatnod nem kell, pozíció jó. Beszerzed a neked megfelelő boxot, majd direkt kártyára előfizetsz egy upc-t forgalmazónál. Koaxot rácsavarod az új boxra, lekeresed a tp-ket, ezt flysat.com-on megtudod nézni, mi kell neked, a digi és a upc a nyugati 0.8 fokon van thor&intelsat. Amit nyersz a dolgon, hogy a medium csomag 2000Ft/hó, ill. első fél évben 1000Ft/hó, ez azt jelenti, hogy egy 25 ezres box árát a digihez mérve megspórolod másfél év alatt, de biztos vagyok benne, hogy találsz olcsóbban is boxot. Értelmeszerűen nem egy ostoba box néz majd veled szembe, más szabadon fogható csatornákhoz is használhatod. Más jellegű a csatornakínálat, tény, hogy HD csatorna alapban nem nagyon van, át kell gondolni, mérlegelni, valakinek megéri valakinek nem. Csak gondoltam szólok, hogy van egy ilyen lehetőség is, mert nem mindenki tud róla.

2015. szept. 21. 18:59
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves 18:59-es!

- Igen, erre gondoltam, de direkt így fogalmaztam meg a kérdést, mert egy másik fórumon az általad leírt kérdéshez hasonlót tettem fel,a mi elvitte a beszélgetést egy másik irányba, végül mindig oda lyukadtunk ki, hogy ki kell próbálni. Most azért kerestem volna olyanokat, akiknek van ilyen, hogy elmondják miként csinálják.

- Érdekes amit írsz, de most az Amiko készülékekben reménykedem. (8240, 8250, 8300 - Jófogáson árulnak párat.) attól tartok, hogy az USB felvétel kódolt lesz, gépen nem tudom nézni, de ha a technisatról azt mondták, nem lesz kódolt, itt miért lenne az?

2015. szept. 22. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!