A polgárháború hogy jön a Marvel képregényekben sorban?
A Polgárháború egy úgynevezett event, azaz esemény volt. A legtöbbször, mint most is, ez úgy néz ki, hogy van egy fősorozat, ami jelen esetben 7 részes, ez a főtörténet (Civil War #1-7). Ezt az esemény idején indították el, majd be is fejezték. Emellett pedig vannak tie-in sztorik, melléktörténetek, amelyek általában a karakterek saját sorozatában játszódnak, rájuk koncentrálnak és részletesen bemutatják, hogy mi történik velük, pl Amazing Spider-Man #532-538. De vannak úgynevezett one-shot sztorik is, azaz különszámok, amik egyrészesek, pl Civil War: War Crimes, valamint az eseménnyel foglalkozó mellék-minisorozatok, pl Civil War: Front Line.
Ahogy említettem, a Civil War #1-7 a fősorozat, minden más pedig opcionális. Vannak listák, amik időrendi sorrendbe teszik az összes Polgárháború idején játszódó sztorit, sokan szeretik ezeket, de én nem tartom túl hasznosnak ezt a megoldást, mert elég kizökkentő és nehezen követhető, mikor egy Vasember-sztori epizódja után jön egy bűnözőkkel foglalkozó rész, egy Rozsomák-fejezet, egy Fantasztikus Négyes szám, a Rozsomák következő része, folytatódik a Vasember, jön egy különszám és így tovább. Jobb módszer szerintem elolvasni a fősorozatot, majd utána a különböző sorozatokat (előbb a Vasemberest, aztán a Rozsomákost, stb.).
Üdv!
Először is ezzel a linkkel kezdek:
Ezek közül jó pár megjelent magyarul nyomtatva, vagy kötetekben. Ami pedig nem, abból pár db itt is megtalálható:
"Amerika Kapitány halála" magyar megjelenés pl. a 2014-es Marvel+ sorozatnak köszönhető, amiből pár db még kapható itt:
Jó olvasgatást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!