Legjobb sci-fi és/vagy kaland könyvek és/vagy filmek?
Valszeg sablonos vagyok, de tényleg ezek az én kedvenceim:
Kamaszkorom legkedveltebb kaland könyve a Salamon király kincse (Henry R. Haggard)
amiből filmet is készítettek egy párszor, de azok nekem egyáltalán nem jöttek be annyira, mint maga a könyv.
Lőrinc L. Lászlótól a Föld alatti piramis
Illetve többször olvasott lett még Dumas: Három testőr-e is.
Filmben nekem a legjobb kalandfilm az Indiana Jones filmek. Főleg az első két rész.
Jól sikerült kalandfilm szerintem a Smaragd románca is, meg az Istenek fegyverzete 2.
Kosztümösből: A három testőr, avagy a királyné gyémántjai
és a Sándor Mátyás
Háborúsból pedig a Kelly hősei és a Piszkos tizenkettő és az Egy kis kiruccanás (már ha ezeket belevehetjük a kaland kategóriába)
Újabbak közül a
Szahara
A múmia
A nemzet aranya
A karib-tenger kalózai
és nekem még bejött a Titkok könyvtára is.
Sci-fi kategóriából a közelmúltban olvasottak:
Anthony Sheenard - Mysterious Univers-ben játszódó regényei, (főszerepben York Ketchikan)
Phillip Messier - Elshaan univerzumában játszódó kötetei
régebben: Zsoldos Péter trilógiáját (A viking visszatér, Távoli tűz, Az utolsó kísértés)
filmben a klasszikus: Csillagok háborúja, A birodalom visszavág, Jedi visszatér,
Düne, Az emlékmás, Terminátor, Csillagkapu, Az ötödik elem, A.I. mesterséges értelem, A sziget, Mátrix, Különvélemény, Equilibirium
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!