Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Legjobb sci-fi és/vagy kaland...

Legjobb sci-fi és/vagy kaland könyvek és/vagy filmek?

Figyelt kérdés
A leghíresebbeket már ismerem, de nem mindig a leghíresebb a legjobb

2015. júl. 25. 09:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Valszeg sablonos vagyok, de tényleg ezek az én kedvenceim:

Kamaszkorom legkedveltebb kaland könyve a Salamon király kincse (Henry R. Haggard)

amiből filmet is készítettek egy párszor, de azok nekem egyáltalán nem jöttek be annyira, mint maga a könyv.

Lőrinc L. Lászlótól a Föld alatti piramis

Illetve többször olvasott lett még Dumas: Három testőr-e is.

Filmben nekem a legjobb kalandfilm az Indiana Jones filmek. Főleg az első két rész.

Jól sikerült kalandfilm szerintem a Smaragd románca is, meg az Istenek fegyverzete 2.

Kosztümösből: A három testőr, avagy a királyné gyémántjai

és a Sándor Mátyás

Háborúsból pedig a Kelly hősei és a Piszkos tizenkettő és az Egy kis kiruccanás (már ha ezeket belevehetjük a kaland kategóriába)

Újabbak közül a

Szahara

A múmia

A nemzet aranya

A karib-tenger kalózai

és nekem még bejött a Titkok könyvtára is.

Sci-fi kategóriából a közelmúltban olvasottak:

Anthony Sheenard - Mysterious Univers-ben játszódó regényei, (főszerepben York Ketchikan)

Phillip Messier - Elshaan univerzumában játszódó kötetei

régebben: Zsoldos Péter trilógiáját (A viking visszatér, Távoli tűz, Az utolsó kísértés)

filmben a klasszikus: Csillagok háborúja, A birodalom visszavág, Jedi visszatér,

Düne, Az emlékmás, Terminátor, Csillagkapu, Az ötödik elem, A.I. mesterséges értelem, A sziget, Mátrix, Különvélemény, Equilibirium

2015. júl. 25. 16:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem ami a kedvencem és tenyleg nagyon jó az a Star Trek: A jövő elkezdődik, és a Sötétségben.
2015. júl. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!