Szerintetek melyik a 3 leghíresebb dinoszaurusz?
1. Tyrannosaurus Rex
2. Stegosaurus
3. Velocy Raptor
Az első vagyok.
Ezen a három dinón kívűl még úgymond híres a:
Triceratops
Apatosaurus
Spinosaurus
Pterandon
Iguanodon
(Csak kár, hogy a pteranodon nem dinoszaurusz.)
Egyébként ja, kb. azok, amiket az első írt. Vagyis amik már felbukkantak valami őslényes filmben.
1. T-rex
2. Triceratops
3. Stegosaurus
Szerintem. Habár ha nincs a 2. vh, akkor talán a Spinosaurus lenne most a rex helyén.
Ha az átlagember ismereteit nézzük, akkor szerintem:
Tyrannosaurus
JP-féle "Velociraptor" (azaz mutáns pikkelyes óriás-Deinonychus)
Flintstones-féle "Brontosaurus" (azaz túlsúlyos Apatosaurus)
De szerintem is esélyes befutók a Stegosaurus és a Triceratops.
Én is ezekre gondoltam.
Tyrannosaurus Rex
Utah-raptor ( Velociraptor)
Triceratops
A Spinosaurus lehet hogy nagyobb de a Rex valahogy még mindig a király.
**SPOILER**
A Jurassic Worldben is az ember megörült amikor meglátta a jó öreg fickót az első részból.
A Spinosaurus szerintem sokkal érdekesebb, mint a T-rex. Mármint az igazi Spino, nem, ami a Jurassic parkban szerepel. Szóval nálam simán veri a rexet királyságban.
Én személy szerint a filmben sem vártam. Sokkal jobban érdekelt volna egy kicsit több mosasaurus.
1. T-rex
2. Velociraptor
3. Triceratops
Szerintem. :)
Az első kettő biztosan a T-rex és a Triceratops.
A harmadik meg talán a Jurassic Parkból ismert Velociraptor, de ez egy érdekes helyzet, mert legjobb tudomásom szerint a filmekben tulajdonképpen Deinonychus-ok szerepelnek, csak akkor még más állásponton volt a paleontológia tudománya, ezért a filmekben Velociraptoroknak hívják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!