Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ha Facebook-on leellenőrzik...

Jampi6666 kérdése:

Ha Facebook-on leellenőrzik az IP címem, azt a helyet találják meg, ahonnan regisztráltam, vagy ahonnan be szoktam jelentkezni?

Figyelt kérdés
(két külön országról beszélek)

2015. júl. 16. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Heló!

Ahonnan használod.

2015. júl. 16. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy leellenőrzik? Kik?

A facebook - mint minden weboldal - logolja, hogy mikor honnan használod. Mivel a regisztráció is használat, az akkor használt IP is rögzítésre kerül.

Az már más kérdés, hogy mennyi ideig őrzik meg, illetve hogy ki fér hozzá...

2015. júl. 16. 11:19
 3/9 A kérdező kommentje:

Csupán kiváncsiságból kérdeztem, mivel tudomásom szerint a rendőrség már rendelkezik olyan programmal összekapcsolva a facebook attyaival,hogy ha elküldik az felhasználó email címet(vagy IP címét), 24 órán belül válaszolnak a felhasználó pontos címével.

Magamat néztem ebbena kérdésben, mivel én az Egyesült Királyságban regisztráltam de már Magyarországon használom a fiókom.

2015. júl. 16. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem csak a facebook, de az összes többi közösségi oldal, portál, fórum, internet-szolgáltató üzemeltetője köteles kiadni ezeket az adatokat hivatalos rendőrségi, ügyészségi megkeresés esetén.
2015. júl. 16. 12:46
 5/9 A kérdező kommentje:
És ha időközben felfüggesztette magát az illető?
2015. júl. 16. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Az tökmindegy. Az is egy tevékenység, az is rögzítésre kerül, mint minden egyes belépés.

A szolgáltatónak kötelessége a belépési adatokat x ideig megőrizni.

2015. júl. 16. 13:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Na de várj, ez a program arra specializálódott ki, hogy email cím alapján tudja megmondani, hol tartózkodik az illető, ha függesztve van a fiók, és nincs más csak egy név, amiból jóesetben van 5000 találat, akkor mi a helyzet?
2015. júl. 16. 13:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy valamelyik csimiami vagy hasonló sorozatban van ilyen, de az élet (sem jogi, sem informatikai szempontból) nem így működik.

Egyrészt a magyar rendőrségnek (de semelyik másiknak se) nincs szabad bejárása a facebook rendszerébe, hogy a logfájlok között turkáljanak.

Másrészt egy email-cím nem "tartózkodik" sehol. egy személy nem egyenlő egy email-címmel, helymeghatározás csak úgy lehetséges, hogy te bejelentkezel az adott email-fiókba, vagy az emailcímeddel, mint felhasználó-azonosítóval egy szerverre. Ekkor meghatározható a PILLANATNYI helyzeted, bár ez sem megy két pillanat alatt, ráadásul nem is túl pontosan - maximum város szinten.

2015. júl. 16. 13:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem egy ismerősöm dolgozik a rendőrségen, és ő mondta ezt, hogy az egyik nyomozó egy ilyen program segítéségevel csak email cím megadásával megmondták a tartozódási helyét... másnap válaszoltak is neki... nem tudom mennyi igaz ebből.
2015. júl. 16. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!