Ha Facebook-on leellenőrzik az IP címem, azt a helyet találják meg, ahonnan regisztráltam, vagy ahonnan be szoktam jelentkezni?
Hogy érted, hogy leellenőrzik? Kik?
A facebook - mint minden weboldal - logolja, hogy mikor honnan használod. Mivel a regisztráció is használat, az akkor használt IP is rögzítésre kerül.
Az már más kérdés, hogy mennyi ideig őrzik meg, illetve hogy ki fér hozzá...
Csupán kiváncsiságból kérdeztem, mivel tudomásom szerint a rendőrség már rendelkezik olyan programmal összekapcsolva a facebook attyaival,hogy ha elküldik az felhasználó email címet(vagy IP címét), 24 órán belül válaszolnak a felhasználó pontos címével.
Magamat néztem ebbena kérdésben, mivel én az Egyesült Királyságban regisztráltam de már Magyarországon használom a fiókom.
Az tökmindegy. Az is egy tevékenység, az is rögzítésre kerül, mint minden egyes belépés.
A szolgáltatónak kötelessége a belépési adatokat x ideig megőrizni.
Lehet, hogy valamelyik csimiami vagy hasonló sorozatban van ilyen, de az élet (sem jogi, sem informatikai szempontból) nem így működik.
Egyrészt a magyar rendőrségnek (de semelyik másiknak se) nincs szabad bejárása a facebook rendszerébe, hogy a logfájlok között turkáljanak.
Másrészt egy email-cím nem "tartózkodik" sehol. egy személy nem egyenlő egy email-címmel, helymeghatározás csak úgy lehetséges, hogy te bejelentkezel az adott email-fiókba, vagy az emailcímeddel, mint felhasználó-azonosítóval egy szerverre. Ekkor meghatározható a PILLANATNYI helyzeted, bár ez sem megy két pillanat alatt, ráadásul nem is túl pontosan - maximum város szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!