Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Szerintetek, hogy rajzolok?

Szerintetek, hogy rajzolok?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már nagyon régóta rajzolok, és gondoltam elkezdtem feltöltögetni valahova a rajzaimat, mert én alig látok változást. De nem tudom.

Szerintetek mennyit fejlődtem? És hogyan rajzolhatnák jobban?

(Ez a profil tényleg az enyém. Az angoltudámosomat meg nem fikázni!)

[link]

2015. júl. 12. 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

(Pontozz le ha szeretnél, nem érdekel)

Ez is egy olyan tipikus kérdés, amikor a kérdező teljesen tisztában van a képességeivel, csak duzzasztani akarja az egóját. Ha feltűnési viszketegséged van, ne itt gyakorin nagyzolj, ha tényleg olyan régóta rajzolsz és érdeklődsz a képzőművészet iránt, akkor biztosan hallottál már a deviantartról. Oda töltögessed csak fel a rajzaidat, és elhalmoznak majd dicsérettel.

Üdv:

Egy Lány, Aki Már Évek Óta Rajzol.

2015. júl. 12. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
2015. júl. 12. 14:49
 3/10 anonim ***** válasza:

szerintem jók és valamennyi fejlődést látok benne

de én nem igazán értek hozzá, így tippeket se nagyon tudok adni

esetleg próbálj másokat is rajzolni vagy más technikával

2015. júl. 12. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Háát... ahhoz képest, hogy régóta rajzolsz és már 18 éves vagy (ha jól látom) nem olyan nagyon zseniális... nem rossz, de egyrészt ugye SEMMI egyedi nincs benne, másrészt ilyen rajzokat nem olyan nehéz elkészíteni (tudom, én is rajzok)...

Szóval elsőre jónak tűnnek, de ha jobban megnézed, már nagyon nem azok.

Sajnos nincs meg benned az ehhez való tehetség :/

Bocsi, nem akarlak megbántani/elkeseríteni/fikázni, ez csak az őszinte véleményem.

2015. júl. 12. 22:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az első válaszolóval,tudod hogy szépen tudsz rajzolni,csak gyűjtenéd még a dicséreteket.

Bár én még annyit hozzáraknék,hogy másolni nem olyan nehéz,ugye.Persze ez is szép így,meg kell tudni ezt is,csak fejből meg nem megy ugye semmi...:)

2015. júl. 13. 16:05
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

A 4.-kel egyet értek. Nem fejből csinálod, hanem másolsz, de az sem annyira "hűdenagyszám". Odáig jutottál el, hogy az rajzod hasonlít az illetőre. De nem ismered az arc szerkezetét, nem látod a formákat, egyszerűen csak laposan lemásolod, amit látsz. Ami nagyon nem megy, az a haj.

Egyébként sokkal, de sokkal jobb vagy, mint az átlag, szépen rajzolsz, ügyes vagy, de 18 évesen a "rajzosok" között egy nem olyan nagy dolog. Annyit hozzátennék, hogy én kb. 14-15 éves koromban rajzoltam így, és biztos vagyok benne, hogy nálam is vannak sokkal jobbak.

2015. júl. 21. 13:49
 7/10 anonim ***** válasza:

*között EZ nem olyan...

bocsi :)

2015. júl. 21. 13:50
 8/10 Gyémántlány ***** válasza:

Valóságszerűen rajzolsz, de hogy "jól"-e azt nem tudom. Ha az a célod, hogy a dolgokat a lehető legrealisztikusabban ábrázold, akkor jó úton haladsz. Viszont a modern, sőt, azért a mindenkori művészetnek sem a realisztikusság a legfőbb tartóoszlopa. Kell hozzá kreativitás, eredetiség, stílus. Sokan tudnak úgy rajzolni, ahogy te, ebből viszont a legtöbben csak utcai portrérajzolónak tudnak elmenni, ha szerencséjük van.

Picasso művészete kifejezetten jó példa erre. Egyéni, zseniális, de nem törekszik a valóság "szó szerinti" megragadására. Nézd meg pl a Vasalónő című festményét. Több érzés van benne, mint egy fényképben.

Úgyhogy te is próbálj meg ne lemásolni dolgokat magad körül, hanem érzelmeket, pillanatokat közvetíteni. Kell, hogy legyen a művészetednek mondanivalója, különben az egész csak egy szépen kivitelezett másolás.

2015. júl. 25. 15:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem rossz, de ahogy látom rácshálót használsz. Azzal szinte bárki, akinek kicsi kézügyessége is van tud így másolni. Próbálj meg anélkül másolni, és ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni, akkor szerezz be egy anatómiakönyvet, pl. Barcsay Jenőét, de van nagyon sok más jó is, akár angolul, ha elég jól tudod a nyelvet. A másik amit még észrevettem, az az, hogy az embereket nagyon szépen ki tudod dolgozni, viszont a tárgyakat, mint egy-két képen a nyaklánc nem annyira kidolgozott és ezért eléggé elüt, ront kicsit a minőségen, de ettől függetlenül szép rajzok és hobbi szinten nagyon jók, de a rácshálót felejtsd el. Ne szokd meg, hogy így rajzolsz, mert utána nehéz levetkőzni, valamint valóban rajzolhatnál élő modellről is, és esetleg ismerkedj a tér tulajdonságaival, perspektívákkal, van egy pár...

De mindent egybevetve ügye vagy, szépen rajzolsz, csak így tovább! :)

2017. dec. 17. 02:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Bocsánat, kijavítanám a hibáimat. Van az a rossz szokásom, hogy csak pötyögök eszeveszetten, aztán meg nem is olvasom vissza a dolgokat...

Szóval:

Nem rossz, de ahogy látom rácshálót használsz. Azzal szinte bárki, akinek kicsi kézügyessége is van tud így másolni. Próbálj meg anélkül másolni, és ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni, akkor szerezz be egy anatómiakönyvet; pl. Barcsay Jenőét, de van nagyon sok más jó is, akár angolul, ha elég jól tudod a nyelvet. A másik amit még észrevettem az az, hogy az embereket nagyon szépen ki tudod dolgozni, viszont a tárgyakat, mint egy-két képen a nyaklánc, nem annyira kidolgozott, ami ezért eléggé elüt, ront kicsit a minőségen, de ettől függetlenül szép rajzok, és hobbi szinten nagyon jók. Viszont a rácshálót felejtsd el. Ne szokd meg, hogy így rajzolsz, mert utána nehéz levetkőzni, valamint valóban rajzolhatnál élő modellről is, plusz ismerkedj a tér tulajdonságaival, perspektívákkal. Van egy pár...

De mindent egybevetve ügyes vagy, szépen rajzolsz. Csak így tovább! :)

2017. dec. 17. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!