Hogyan rajzoljak eredményesen?
Szívvel lélekkel.
Rajzolj az iskolában ha unatkozol, otthon meg másolj portrét akármit amit szeretsz.
Azt mondják hogy a másolás a tudás atyja, de szerintem legalább ugyanannyit lehet fejlődni a szabad rajzolásban is.
Szabadrajznál kitaulhatod mik a neked megfelelő stílusok, próbálkozhatsz mindenféle technikával, míg másolásnál megtanulod az aránytartást.
Nézz fel minden héten Deviantart.com-ra, és ha megtetszik egy rajz, akkor tanulmányozd egy rövid ideig a készítő technikáját. Hihetetlen rajzosok vannak az oldalon, tekints rá úgy, mintha a negnagyobb mesterektől tanulhatnál.
Szerintem ez sokat segít. Arányokat bármikor tanulhatsz másolással, de ha nem tudod neked tetszően kitölteni azokat a fránya kontúrokat, akkor magában nem sokat érsz vele.
Nekem az ilyen rajzok tetszenek, de ilyet még álmomban sem tudnék rajzolni:
köszi! embert nem szeretek rajzolni, sem csendéletet, inkább éppen ami a feladat. Rajzórán is mindig eggyé válok a feladattal, bármi is legyen az, csak nem tudom időre befejezni :/
az ötleteket azért köszönöm és a youtube-ot rendszeresen látogatom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!