Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ha A4 méretű lapra szeretnék...

Mineszter kérdése:

Ha A4 méretű lapra szeretnék kinyomtatni plakátokat. Olyan dekorációt képzelek el, mint Dancsó Péternek van. Mekkora felbontásúak legyenek a képek?

Figyelt kérdés
Keresgéltem képeket de amit találtam szinte mind különböző felbontású. Még soha nem nyomtattam, nincs nyomtatóm, a könyvtár munkatársait fogom a feladatra felkérni. Azt szeretnmém tudni, hogy mérettől függetlenül lehet-e őket A4-es lapra nyomtatni, vagy ha nem megfelő a méret, akkor a kép széle nem fog illeszkedni a lapra? Kilóg? Esetleg lesz egy fehér szegély? Esetleg szükséges az, hogy mind egyforma felbontású legyen? Nem fog a végterméken látszódni az, hogy nem egyforma felbontásúak?

2015. jún. 3. 19:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Aránytartónak kell lennie hogy ne torzuljon vagy ne lógjon le valamilyen része. Ezen kívül ha kisebb a felbontása mint a "lapé", akkor szét kell húzni a képet, ha túl kicsi a kép akkor a nagyítástól pixeles és szétesett lesz.

Általában 300 dpi-ben szoktak nyomtatni, azaz 1 inch hosszúságot a lapon 300 pixel alkot. A megfelelő felbontáshoz csak szorozni kell, ha centiméterben akarod kifejezni akkor a képnél ajánlott hogy (21/2,54)*300 és (29/2,54)*300 pixel legyen a mérete.

2015. jún. 3. 20:29
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ha jól értem akkor a méretek:

Magasság = 3425

Szélesség = 2480

Ez jó így?

2015. jún. 3. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, ekkora mérete van egy jó minőségű képnek A4-ben kinyomtatva. Ha a méretet változtatod kisebbre, lehet jobban kell nagyítani. Ha a DPI-t változtatod például a felére, akkor a kép is elég ha feleakkora, de lehet van észrevehető különbség a két kép között.
2015. jún. 3. 20:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Te egy önzetlen, szeretre méltó személy vagy.
2015. jún. 3. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!