Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Van aki hőlégballonozott már?

Van aki hőlégballonozott már?

Figyelt kérdés
Milyen volt? Rövid élménybeszàmoló érdekelne. Köszönöm :)

2015. máj. 25. 23:30
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Én már hőlégballonoztam többször is. Fantasztikus élmény! :)

Általában egy hőlégballonos program 3,5 vagy esetleg 4 órán át tart.

Találkozol a pilótával és csapatával. Megbeszélitek, hogy merre szeretnél repülni. Ekkor kezdődik a repüléstervezés a pilóta részéről. Egy kicsi gyermek lufit teli eresztenek héliummal és elengedik. Figyelik és meghatározzák a szélirányt, majd térképen megtervezik, hogy ez a széljárás merre vinné a ballont.

Ezután jön egy körülbelül 20 perces felszállóhely keresés. Majd a hőlégballon felállítása kb. fél órát vesz igénybe. Versenyen ez az idő rövidíthető akár 10 percre is, de amikor utasok repülnek, akkor nem sietik el.

Ha az utas vállalkozó szellemű, akkor feladatokat is tudnak kiosztani a részére és segíthet a hőlégballon felállításában. Majd ezután jön egy kb. 1 óra hosszás repülés.

A hőlégballonos repülés csodás, mert a repülési lehetőségek egyik legegyszerűbb és legtermészetközelibb módja. 360 fokos panorámaképed van nézelődni, míg egy repülőgép esetében egy kis ablakon keresztül csodálhatod csak a tájat.

A repülés végén jön a leszállás. Ez után pedig ismét egy kb. fél órás időtartam jön, amikor elcsomagolják a hőlégballont és a követő autóval elindulnak vissza.

A visszafelé úton megállnak egy kocsmában, ahol megisznak valamit az utassal és megbeszélik az élményeket.

Ugyanakkor az először repülő utasok számára avatási ceremónia is van. Mire visszaérnek a találkozó helyhez, addigra már 3,5 óra legalább eltellik.

Én a szegedi hőlégballonklubnál repültem. Én őket ajánlom leginkább, mert egyik legolcsóbbak az országban és nagyon vidám társaság.

2015. nov. 5. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!