Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Meg lehet élni könyvírásból?

Egy naaagy fan kérdése:

Meg lehet élni könyvírásból?

Figyelt kérdés

Én egy írói álmokat dédelgető lány vagyok. Imádok írni hobbiból, fogok is, de nem tudom megéri-e majd komolyabban foglalkozni vele. (Valami másik munkát szerzek majd mellé szerintem, remélem)

Minden választ megköszönnék! :)

13/L

2015. máj. 2. 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon nem. Kis piac, amit már befoglaltak az ilyen SZJG féle könyvek. Gondolom te sem más témában írnál, hanem a szokásos klisés tiniszerelem, iskolás élet gondjai, anyakomplexusos lettem és 16 éves témakörben.
2015. máj. 2. 22:18
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát nem pont SZJG stílusban írnék, az biztos...

Csak azért kérdezem, mert írni mindenképp fogok, de, ha megéri komolyabban is foglalkozom vele.

2015. máj. 2. 22:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is írok. Már évek óta tákolok egy regényt, még apám szerint is jó, aki újságíró volt, tehát ért az íráshoz, a fogalmazáshoz, stb, de magamnak írom, kiadva nem lesz valószínűleg soha. Bár én nem is ebből élek, illetve egy pillanatra se fordult meg a fejemben hogy ebből éljek.
2015. máj. 2. 22:44
 4/5 hosszúhajú ***** válasza:
az a baj, hogy sok kiadónál kellene jelen lenni egyszerre, mert egy kiadó néha 3-4 hónap is mire átfutja a kéziratod. Aztán csak utána jön a többi cécó, korrektúra... mire könyv lesz belőle hosszú hónapok mennek el, az a pénz amit akkor kapsz majd, nem annyi, hogy visszamenőleg megtérüljön. Ha ott vagy egyszerre öt kiadónál, akkor az többszörözi, de ahhoz nagyon sok, és kivétel nélkül jó minőségű és piacképes írás kell. - ehhez viszont nagyüzemben kell termelned, mint egy gép - ez a mennyiségi rohanás meg a minőség rovására megy - hiszen néha egy író is töltekezik, az ihletet nem lehet siettetni.
2015. máj. 3. 16:22
 5/5 Whirlwind ***** válasza:
Meg lehet, csak nem Magyarországon. Kicsi ország, kicsi piac, ahol pénz sincs nagyon ezért az olvasók közel fele könyvtárba jár vagy egyszerűen letölti valahonnan.
2015. szept. 14. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!