Ismertek olyan filmet, könyvet stb-t amiben szerepel a Halál?
Figyelt kérdés
Mármint úgy, hogy például meg is jelenik és beszél szereplőkkel stb.
Például.: Ottlik Géza - A művész és a halál (novella)
2015. márc. 23. 16:21
1/6 anonim válasza:
Terry Pratchett összes Korongvilág-regényében + a Neil Gaimannel közösen írt Elveszett Próféciák c. alkotásukban. Nagyon jók, ajánlom figyelmedbe mindet. Lehetőleg eredetiben, de ha nem tudsz angolul, magyarra is elég sok könyvét lefordították már. :) (Kétszer is; ha egy mód van rá, a régi, Sohár Anikó-féle fordításokat érdemes keresni antikvárban, mert az újak, nos, nem annyira jók.)
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindenképp el fogom olvasni ezeket a műveket. Most úgyis olyan mélyponton vagyok, hogy ez a "Nagy Kaszás/Halál" téma annyira kerülget. Talán kilendít belőle kicsit.
2015. márc. 23. 18:37
3/6 anonim válasza:
Egészen biztosan, mivel Pratchett egészen egyéni karaktert formált a Halálból, és amellett nagyon jól is ír: egyszerre komoly és olvasmányos, szórakoztató és filozófikus, könnyed és mély gondolatokkal teli. Mindenképp ajánlom. :)
4/6 anonim válasza:
...konkrétan a Mort - A Halál kisinasa pl. jó lenne kezdésnek, ha főleg ez a szereplő érdekel. :)
5/6 A kérdező kommentje:
Én is pont erre a kezdésre gondoltam, ahogy nézegettem a műveket és a bevezetőket. Már nagyon várom, hogy megszerezhessem és azt olvashassam (még az unalmas matekórák alatt is akár).
"egyszerre komoly és olvasmányos, szórakoztató és filozófikus, könnyed és mély gondolatokkal teli."
- Akkor pont olyan 'szélsőséges', mint én. Tökéletes! ;)
Bár lehet, hogy ismét a depressziós korszakát élő 'kislány' képét fogja megint a tanárok elé vetíteni a választott témakör. Milyen lehangoló lehet most nekik. :)
2015. márc. 24. 17:49
6/6 gublug válasza:
A fáradt halál
Ha eljön Joe Black
Tibeti Halottas könyv... bár itt a halál nem jelenik meg karakterként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!