Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Villogás, így megoldható?

Ozsváth Zoltán kérdése:

Villogás, így megoldható?

Figyelt kérdés

Hello mindenki!

Az lenne a kérdésem h valaki tudna-e segíteni egy ütemre villogó ledsor építésében?

Leginkább úgy szeretném h 6 ledet meghajtani a hangfal basszusáról(hogy csak a basszus jelére reagáljon). Ja meg ha lehet akkor külső táp nélkül!! Valaki SEGÍTSEN!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

2015. febr. 22. 10:57
 1/10 anonim válasza:

Ugy gondolod, hogy a 6 db led villogjon a zene szerint?

Tehát, hogy minél erosebb a zene, anál tobb led villogjon?

Vagy ugy gondolod, hogy a zene hangmagassága szerint villogjon a 6 led?

2015. febr. 23. 19:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Úgy hogy 6 ledet a mélyre kötni hogy csak arra reagáljon. Tehát hogy a mély hangokra CSAK! Ez valahogy kivitelezhető? Tudnál segíteni?
2015. febr. 24. 07:08
 3/10 anonim válasza:
Nem tudom hogy érted. Kicsit próbáld meg szakszavakkal leírni. Úgy gondolod, hogy a tuc tuc-kor villogjon, és minél hangosabb a tuc tuc, anál tobb led villogjon?
2015. febr. 25. 19:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem h minél több led villogjon. Hanem hogy bekötök 6 ledet és a mélyhangra villogna ütemre. Kb ennyi. Nézegettem videókat de mindenhol jack csatlakozóval oldják meg általában. Én viszont valahogy az oszlophangfal mélynyomójáról szeretném.

Így valahogy: [link]

2015. febr. 26. 07:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Az elvem benne van a videóban. Igaz h a leírásban a videó alatt van egy link. De azon se igazodom el igazából.

Meg világosan szeretném tudni h mi kell hozzá. Fényorgona lenne ez igazából. Szerintem legalábbis

2015. febr. 26. 07:54
 6/10 anonim válasza:

Ja, már értem. A ledek mennyisége lényegtelen, hogyha párhuzamosan kotod be. Legegyszerubb megoldás, hogy a 6 ledet párhuzamosan bekotsz a hangfalhoz(plusszt a plusszhoz, mínuszt a mínuszhoz), de ez nem biztos, hogy mukodni fog, mert a ledek kb. 3-4 voltra mukodnek, a hangfal meg nem ad olyan feszultséget minden hullámnál. Én igazából tranzisztorosan tudnám elképzelni ezt a ,,színes zenét,,, de az kicsit bonyolultabb lenne neked, szerintem nézz utána interneten olyan elektronikának, nem tudom mennyire értesz hozzá, vagy lehet, hogy tudsz olyat venni is(pl. interneten is lehet), valamit találj ki. Én kulonben ebay-ról nagyon sokszor rendelek jó cuccokat, ott biztosan ráakadnál ilyenre is, csak nem biztos, hogy tudsz onnan rendelni. Nemtudom, valamit találj ki, esetleg kérdezz másokat, ismerosoket, mit tudnak tanácsolni.

Sok sikert hozzá!

2015. febr. 27. 18:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem nem! Én is úgy láttam hogy valahogy tranyóval kellene. Csak eleve nem tom hogy hogy lehetne bekötni. Tehát hogy a ledeket pl az emitterre vagy a collectorra? Vagy hogy egyáltalán NPN VAGY PNP tranyó. no meg a feszültség sem mindegy. Hogy azért látszódjon már hogy tényleg villognak! :) Nem tudnál segíteni h milyen tranyó meg hogy kössem be??
2015. febr. 28. 12:11
 8/10 anonim válasza:

Akkor gondolom te ilyenre gondolsz: [link]

Lent, a 2. kommentálónak van egy jó otlete, hogy egyszeruen csak egy tranzisztort kotsz be, és úgy kellene mennie:

[link]

A collectorba bevezetsz kb. 5 voltot, a base-ra rákotod a hangfal végfokát és az emitterre kotod a ledeket. Elméletileg így mukodnie kellene, de kell hozzá megfelelo tranzisztor, kiszámolni hogy mennyi voltot vezess a collektorba, hogy megfelelo hangerossegnel megfeleloen villogjon, de ne halványan és ne is égjen el a led.

2015. márc. 1. 08:50
 9/10 A kérdező kommentje:
És a kiszámolásban tudnál segíteni? Meg abban hogy hogy adjak neki külön tápot? Ez az amit nem akartam de úgylátszik ez elkerülhetetlen :(
2015. márc. 1. 11:39
 10/10 anonim válasza:

Az a baj, hogy én sem tudom kiszámoli, mert annyira azért nem értek hozzá. Én a helyedben utánanéznék interneten, biztosan már valaki készített ilyet, nagyon sok info van az interneten ilyen dolgokról is. Én úgy csinálnám, hogy megengednék az erositon pl. 50 hz-et háromnegyedes hangeron, és multiméterrel megmérném, hogy mennyi voltot kapok az erosito végfokánál és ahhoz néznék megfelelo tranzisztort interneten. Van egy másik módszer is ahogyan csinálnám: ugyan úgy megmérni a feszultséget és keresni megfelelo tranzisztort, de a bemeno jelhez kotni. Szerintem ez jobb is lenne, mert a hangero változtatása kozben nem változna a ledek fényereje.

Tudnál képet és nevet kuldeni a hangfaladról?

2015. márc. 1. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!