Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Egy blog számára készített,...

Egy blog számára készített, és azon leközölt fotó indulhat a Magyar Sajtó fotó díjért?

Figyelt kérdés

Csak példakén mondom, hogy van egy elég jó fényképezőgépem, jön velem szembe az utcán egy Ferrari kétszázzal az utcán, le akarom kapni, és pont mikor elsütöm, akkor oldalba kapja egy teherautó. Nosza, fogom magam, és felrakom a kis blogocskámra, és oda írom, hogy mentem az utcán, jött ez a Ferrari, amikor egyszer csak oldalba kapta ez a teherautó, és hű meg ha.

Ez hírértékűnek számít, és lehet vele nevezni? Most hagyjuk a képet, fogadjuk el, hogy jó pillanatban, jó szögben kaptam le az ütközést. De nem vagyok újságíró, ezért kérdem :D

2015. febr. 3. 19:40
 1/1 anonim ***** válasza:

amikor utoljára néztem, a Magyar Sajtófotó Pályázat kiírásában nem szerepelt, hogy csak hivatásos fotós és csak sajtóban megjelent képpel nevezhet. bárki bármilyen képet beküldhet, csak a minimális felbontás követelményének kell megfelelni (illetve mióta bevezették, be kell fizetni a nevezési díjat). persze attól, hogy beküldheted, még nyerni nem fogsz, ha a kép minősége nem felel meg. valószínűleg egy rossz képet első fordulóban kiszórnak. , de ettől még pályázni bármilyen fotóval bárkinek lehet. elő is szokott fordulni, hogy nem szakmabeliek, hanem amatőrök, hobbisták, esetleg fotósnak csak tanulók nyernek egy-egy díjat.

külföldi sajtófotó pályázatokon inkább szokás, hogy a szervező döntése és szándékai szerint csak sajtóban már megjelent, vagy hivatásos, médiában dolgozó fotós nevezhet csak. illetve szakmai szervezeteknél az is előfordul, hogy csak a szervezet tagjai pályázhatnak, bizonyos szakmai szervezeteknél pedig szokás, hogy csak úgy léphetsz be, ha már a szervezetbe tagként felvett szakmabeliek ajánlanak téged felvételre.

2020. nov. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!