Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Practica PL Nova 1B fényképező...

Practica PL Nova 1B fényképezőgépm most kaptam. Mivel az új generációhoz tartozom, nem ismerem. Valaki mondana néhány dolgot róla?

Figyelt kérdés

Fényképezésben/videotechnikában viszonylag otthon vagyok, és ennek a nagy részét is valamelyest értem, de a filmhúzó részét abszolút nem.

Objektívet hogyan lehet segíteni, a csavarokat kell kitekerni alatta?

Olajozni kell? Vagy hogyan lehet karbantartani?

Pontosan milyen film kell bele?

2014. dec. 30. 17:06
 1/8 A kérdező kommentje:

Vaku hogy van rajta, csatlakoztatni kell, vagy az objektív fölött az az?

A két csatlakozó az alsó rész felé (f és x) mi?

Ahol föl lehet húzni, annak a karnak a tengelyén van legfölül egy tekerhető kapcsoló, color fölirattal. Az mi?

Ahol elvileg a filmet lehet visszahúzni (?), van egy tekerhető gyűrű. Az mire szolgál, és a kis ablak mellette?

2014. dec. 30. 17:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt írtam: ,,Objektívet hogyan lehet segíteni?'' *CSERÉLNI!
2014. dec. 30. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Sima 35 mm-es film való bele. Régen minden utcasarkon lehetett kapni, ma már ötletem sincs, hová kellene mennem, hogy kapjak egyet :)

A filmet a jobb oldali karral továbbítod egyesével, ha vége, akkor a bal oldalon lévő kis hengeren a fém kis kart kipattintod, és annál fogva vissza tudod csévélni.

2014. dec. 30. 20:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Vakut csak akkor tudsz csatlakoztatni, ha van a tetején egy sínszerűség. Oda kell betolni a vakut.

Durva látni, hogy bár csak 27 éves vagyok, nekem egy ilyen gép használata még természetes volt, meg kellett tanulnom a "zàrsebesség", "blendenyílás", "fényérzékenység" fogalmakat legalább alapszinten, hogy fényképezni tudjak, te meg azt sem tudod, mit kell csinálni, mert a mai gépek mindent be tudnak állítani maguknak :D

2014. dec. 30. 20:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, furcsa elsőre.... De hát, azért csinálom, hogy megtanuljam.
2014. dec. 30. 21:18
 6/8 A kérdező kommentje:

És milyen filmet vegyek bele?

Van ISO 100, 200, 400, 800, stb...

Az ISO a fényérzékenység, azt tudom. De az én gépemnél ezt hol lehet állítani, vagy fix? Ha fix, hol nézhetem meg, hogy mennyi? VAGY HOGY MŰKÖDIK EZ?

2014. dec. 31. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Fényérzékenységet nem te állítod be, hanem a film. Attól függően, hogy milyen fényviszonyokban tervezel fényképezni, olyan filmet veszel, és ahhoz igazítod a blendenyílást meg a zársebességet. Átlagos a 100 ISO, kicsit ki lehet tolni az érzékenységét ha nagyobbra veszed a nyílást, és lassabbra a zárást.
2014. dec. 31. 11:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!
2014. dec. 31. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!