Ti mennyi idő alatt tanultátok meg a Fidrich metódust? F2l, OLL és PLL, vagyis mindennel együtt? Majdnem 1 hónapja gyakorlom, füzetbe is lerajzoltam mind a 119 algoritmust, de valahogy nem akar megmaradni a fejemben. Milyen módszert ajánlanátok?
Hát ez elég változó, ki mennyi idő alatt tanulta meg. Sokban függ az egyén szorgalmától és attól, mennyi energiát hajlandó rászánni. Én pl áprilisban kezdtem, de OLL-ből még mindig csak kb 15-öt tudok.
Amit javaslok, hogy az F2L algoritmusokat NE tanuld meg, hanem intuitívan csináld. Egyrészt sokkal hamarabb meg fogod érteni a kockát, illetve úgy csak 78 algót kell megtanulni, az azért nem vészes. Amit javaslok, hogy napi 2-t tanulj meg, amiket aznap rengeteget gyakorolsz, h beépüljön az izommemóriádba.
Ez így van :) nem számít olyan nagyon sokat egy jó kocka, én láttam már 11 alatti időt stúdióssal. A 40-50 másodperces F2L az nem baj. Lassú nagyon, meg azt jelöli, hogy még van mit tanulni, és még messze nem érted a kockát (nekem 17 teteje a rekordom, átlagom 24 körül, de még mindig érzem, hogy rengeteg mindent nem tudok, és itt most nem csak az OLL-ekre gondolok, hihetetlen nagy terem van még fejlődésre), de mindenki így kezdi. Az F2L-t csak rengeteg gyakorlással lehet gyorsítani. És még mindig mondom, ne tanulj F2L algókat, amíg nem érsz le 20 másodperc alá (én is csak kb 2t néztem ki internetről). Amit csinálj, hogy oldj lassan is néha, amikor próbálsz rájönni olyanokra, hogy pl. hogyan válassz szét egy összeragadt párt leghatékonyabban, hogyan tudsz tükrözni egy OLL-t, ha esetleg a párja jönne ki, milyen fingertrickekkel érdemes egy adott PLL-t csinálni. Tehát ne mindig "ajtóstul ronts a házba", ne mindig gyorsaságra törekedj, mert sokkal hatékonyabb, ha gondolkodsz.
És amúgy az meg a legrosszabb ötlet, hogy először az F2L algoritmusokat tanulod meg (logikus lépésnek tűnhet, de nem az), mert nem leszel sokkal gyorsabb, cserébe minden állást bemagolt algóval fogsz megcsinálni, és sokkal később fog intuitívvá válni a rakás (jelentősen lassítja a kocka megértését), ami később nagyon vissza fog ütni, ha beletekintesz a nagyobb kockákba, amiknél már van, hogy 85-90%-ban intuitív a rakás.
Amúgy, ha a továbbiakban ilyen, meg ehhez hasonló kérdések merülnének fel benned, ajánlom ezt az oldalt, itt valószínűleg gyorsabban és kielégítőbb válaszokat kapsz, mint a gyakori kérdéseken :) Meg ha Pesten laksz, szoktunk néha találkozókat szervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!