Mit gondolt erről a szösszenetről, írásról?
Nincsen eleje, vége, csak úgy írtam egyik este, nem hinném, hogy kerek történetet formálnék köré, de azért ezt a kis gondolatmenetet megmutatom.
Hirtelen
Vihar söpört végig a belváros utcáin. Felkarolt és megpörgetett minden földre hányt szemetet, hetilapokat, szakadt ételes papírokat, ételmaradékot, gyűrött újságpapírt. A háztömbök és az irdatlan felhőkarcolók közt lejátszó küzdelem a tetőfokára hágott. A szél süvítve cikázott végig a betonfalak mellett, megbolygatott minden masszív és ingatag testet. Majd a jeges esőcseppeket kapta ölbe, s míg mielőtt a földre ejtette volna őket, megtáncoltatta az utca sűrűje között. Verekedett a szemetes zsákkal, körüljárta hot-dogos bódét, megszédítette a kávézó teraszán a kopott asztalokat és roskadozó székeket, megsíratta az iskolakapu nehéz vasajtaját, keringőzött a napernyőkkel a mulatozó előtt, majd a leborult kólás üveget is messzire magával sodorta a magas pultról. Aztán hirtelen feltárult az ég ajtaja, és a mennyek vakító fénye egy pillanatra visszatükröződött a földi poklon, majd az ajtó mennydörögve záródott be a felhők mögött.
Nos, milyen?
Azért kattintottam ide, hogy jól megírjam, amit ilyenkor szoktam: értelmetlen, olvashatatlan, helyesírásilag nulla.
Csalódnom kellett. Tényleg se füle se farka, de impresszív, lendületes, jó.
nagyon szépen köszönöm!
sietségemben az írtam a kérdésbe, hogy "gondolt", kijavítanám: "gondoltok"
Véleményem hasonlatos az első válaszolóéhoz, szerintem is sokat fejlődtél az elmúlt időkben, és nagyon büszke vagyok rád. Örömmel olvastam, de remélem nem éred be ennyivel. :D
És végül, ahogy te szoktad, Üdv: W.G.
Szerintem nagyon szépen fogalmazol, érdekesen írtad körbe a városban tomboló vihart! Az egyetlen mondat, amit túl soknak találtam az a következő: "Felkarolt és megpörgetett minden földre hányt szemetet, hetilapokat, szakadt ételes papírokat, ételmaradékot, gyűrött újságpapírt."
Nekem közben kicsit ilyen érzésem volt: Felkarolt és megpörgetett minden földre hányt szemetet, hetilapokat, szakadt ételes papírokat, ételmaradékot, gyűrött újságpapírt, egyesre írt esszéket, Ady verset, kiskutyát, hóbaglyot, Hannah Montana DVD-t, aloeverás papírzsepit, kopogtató cédulát.
Érted, amit mondani akarok :D Kicsit sok a felsorolás, de ettől eltekintve érdekelne a történet, amit köré építenél, ha így döntenél :)
Szerintem nem a felsorolással van "gond". Nekem is nagyon tetszett, és főleg a felsorolás része, az, hogy hányféleképp írod le a tomboló szelet, hogy a tornádó hogy viszonyul a tárgyakhoz, stb. Nekem egy-két szóval, illetve egy-két képpel volt problémám:
"A háztömbök és az irdatlan felhőkarcolók közt lejátszó küzdelem a tetőfokára hágott"
-lejátszóDÓ (mivel a lejátszóDIK igéből képeztük)
-másrészt a háztömb és a felhőkarcoló nem küzd egymással semmiképpen. Ha eljutottunk idáig, akkor már nem táncoltat meg semmilyen napernyőt, hanem fújja az egész várost magával.
"megbolygatott minden masszív és ingatag testet"
-szerintem ilyen impresszív szövegbe sose tegyél olyan szavakat, hogy masszív, ingatag. A vihar és a természet leírása legtöbbször nagyon művészi, a befogadót kiragadja a mindennapi életből. Ezért zavaró, ha ilyen szavakat használsz. Ez kicsit olyan, mintha a Hófehérkét úgy mesélnéd el a gyerekednek, mint a Ghost Bustersben:
"Tehát a 7 törpe társtulajdonosok voltak egy kisebb bányavállalkozásban, és egy nap egy gyönyörű hercegnő költözött a házukba, aki ellátta a háztartást kosztért, kvártélyért, ami jó üzlet volt a számukra, mert nem kellett társadalombiztosítást vagy jövedelemadót fizetniük..."
" majd a leborult kólás üveget is messzire magával sodorta":
-már le volt borulva az üveg és csak utána sodorta le?
Nagyon szépen köszönöm a véleményeket, igyekszem hasznosítani őket :)
és igen, a kólásüveg már le volt borulva... :)
Még várom a válaszokat.
(14/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!