Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy valakiknek...

Miért van az, hogy valakiknek van hobbijuk, amit imádnak, mások meg nem tudnak ilyen érdeklődéssel, lelkesedéssel csinálni különböző tevékenységeket?

Figyelt kérdés

Én pl csomó mindent szeretek csinálni, de semmit se tartósan, hosszú időn keresztül. Semmi sem köt le annyira, hogy jobban elmélyedjek benne.

Ez miért van? Nem találtam még meg a nekem való hobbit, vagy soha nem is fogom? Ilyen természet vagyok?

2014. okt. 28. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínű hogy még nem találtad meg az igazi hobbit. De az internetezés amit most is csinálsz, ez is tekinthető hobbinak. Ráadásul általában hasznos, hisz szinte bármilyen hasznos információhoz hozzájuthatsz. És ahogy mondani szokás, a tudás (és az információ) hatalom. Persze szórakozás bármilyen formájára is jó a PC.
2014. okt. 28. 17:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát persze, ilyenből, mint a netezés, van egy csomó...olvasás, rádió hallgatás, sétálás, családdal, barátokkal beszélgetés, talàlkozás, mozizás, társasozás, stb, de ezek nem túl produktívak, meg ugye szinte mindenki csinálja...arról beszélek, mikor vki imád pl tortát sütni és aztán már olyan jól megy neki, hogy másoknak is csinálja...szóval kb már nem is hobbi, hanem másod vagy főállás lesz belőle...de akkor már lehet nem is olyan csinálni....ha már kötelesség lesz belőle....hmmm.érdekes....
2014. okt. 28. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Majd elmagyarázom ÉN, hogy mi a hobby és mi a munka.

Ha valamit hobbiból csinálsz, akkor nincs benne a muszáj, nincs benne a szükséges, nincs benne hogy kizsigerel. A munka az már eleve fárasztó, beleszólnak a mocskos anyagiak, stb. Ez pont olyan, mintha a svédasztalhoz ha magadtól mész oda, akkor tök jól esik, de ha valaki erőszakkal dugja le a torkodon, akkor a világ legjobb sültje, tortája, stb. se esik olyan jól. Amióta dolgozok, még a szabadidőm, a szabadságom sem az enyém! A főnök mondja meg szinte állandóan, hogy mikor vegyem ki. Pedig nekem soha nem akkor kellene amikor mondja. Az állandó korán kelés is sokat kivesz az emberből, ha meg minden egyes nap 8-12-16 órákat mész egy dologban, ott már egy irdatlan nagyfokú monotóniatűrés sem árt. Év végére már a f'szom kivan az egésszel. Nem is beszélve arról, hogy depresszióm is van, napi 4-5 kávét iszok, majd 1-2 doboz cigit lazán elfüstölök, hogy valami lelkileg életben tartson. És sokszor 12-16 órázom. Na ezt hívják úgy, hogy munka, kérem szépen.

2017. júl. 27. 22:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, és nem nagyon bírom elviselni se a kötöttségeket, se a kategorikusságot, se azt, hogy még az időmet, ami nem egy konkrét dolog (!), de kilóra leosztják minden kib'szott nap. Meg hogy a főnököm milyen jogon parancsolgat, amikor ugyanolyan büdöset szarik mint én meg a másik meg harmadik. Meg valahogy az is benne van, hogy hiába kapsz fizetést, valahol ki vagy zsákmányolva ha valamit munka jelleggel végzel.
2017. júl. 27. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!