Hogyan csináljak papírsárkányhoz tekerőt?
Van egy hatszögletű papírsárkányom (saját készítésű, apától tanultam, ő meg megint, régen nyomják ezt), 350 méter zsinórral a kantár végére kötve egy kis forgókarikával.
A kérdés az, hogy hogyan csináljak házilag egyszerű fogókát, vagy mit, amire fel is tudom egyszerűen tekerni.
Nem kell bonyolult cucc, nem kell hogy pontosan tekerje a zsinórt eloszlatva, ne csak egy pontba.
Semmi, csak tekerje, azt kész, mert unom hogy mindig, hogy farúdra tekerem (persze apa mutatatott tekerési módszert is, hogy hogy kell kézzel, meg hogy ne csússzon le a fáról, de akkor is uncsi)
Szia!
Régebben én is csak bottal tekertem.
De ha elég ügyes vagy tudsz csinálni egy tákolmányt amit leírok neked.
Szóval képzelj el egy jojót minek a közepe ki van jukasztva és bele raksz egy botot aminek az eggyik vége úgy néz ki mint a hús vagy a diódarálónak a tekerője,így gyorsan fel tudod tekerni.A botnak a közepét egy kicsit kifúrod hogy majd oda kösd a madzagot.A "jójó" két szélét ráhúzod az eggyi,másik oldalra,majd egymáshoz rögzíted a két szélét.Így középen forogni fog,ha akarod feltekered,csak akkor a "jojó" szélét kell fognod mikor tekered fel.Remélem nem bonyolítottam túl és érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!