Az átlagos 60 + évesek mit csinálnak ha már nyugdíjasok? 60 évesen szoktak még számítógépezni?
Nyugisan reggeliznek radiot hallgatnak,allatot tartanak.Ülnek az ablakban,nezik az esemenyeket:)
Kertet müvelnek,udvart takaritanak.Összeülnek a szomszeddal.Templomba jarnak,van aki ettermekbe jar,hazai körutazasokra,gyogyfürdökbe,meg van aki szamitogepezik is:)
Azt javaslom, hogy ülj le egy nyugodt helyre, és egy papír lapra írd fel, hogy miket csinálnál meg ebben életben, amiket még nem tettél meg. Pl. legyen a címe: Életem listája.
A kérdés amit tegyél fel magadnak: Mi az amit megbánnék a halálom pillanatában, mert nem tettem meg az életemben?
Aztán menny végig a listán és tedd meg. Ha megtettél mindent, akkor írjál fel újakat.
És azt csinálod 60+ évesen amit a listára írtál, tök mindegy, hogy mások mit csinálnak :-)
Ha számítógépezni akarsz akkor azt, vagy biciglizhetsz, kirándulhatsz, utazhatsz, készíthetsz egy különleges találmányt, a családdal foglalkozhatsz, megtanulhatsz egy nyelvet, elutazhatsz egy városba ahova mindig is akartál, zongorázhatsz vagy bármi...
Az én anyukám idősek klubjába jár, vasárnaponként templomba. Szinte minden nap elmegy a piacra, van, hogy csak néhány zsömléért. Ellátogat a testvéréhez Bp. másik végébe, néha szomszédol. Ritkábban csak úgy elmegy sétálni. Van amikor a nyagy unokákért kell elmennie a suliba, vagy az oviba. És van amikor eljön hozzám, és persze a 17 hónapos fiú uokájához. Néha napokig is nálunk van, nagyon sokat segít már azzal is, ha játszik a fiammal.
Az anyukám gyors és gépíró volt, akkor nyugdíjjazták, amikor a számítógép felváltotta az írógépet. Még elküldtét számítógáp tanfolyamra, de "nem tudott haladni a korral".
Ja és persze orvosokhoz is járkál, mindíg van valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!