Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen okbjektívvel tudok jó...

Milyen okbjektívvel tudok jó portrét csinálni valakiről?

Figyelt kérdés
Elkezdett érdekelni a fotózás, de nem tudom, melyik objektívet használjam, hogy melyik obi mire jó. Azt tanácsolták, előbb döntsem el mit szeretnék fotózni, én pedig eldöntöttem, és embereket szeretnék fotózni. Milyen objektívek ajánlotok egy Canon eos 1100D tükörreflexes géphez?

2014. máj. 5. 09:54
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Na, ha már eldöntötted mit szeretnél fotózni, akkor nincs más hátra mint megtanulni, hogy mi az ami az adott terület fotózásához szükséges. Kezdj el utánanézni szépen a gyújtótávolság és a látószög viszonyának, a szenzorméret és a gyújtótávolság illetve a látószög összefüggéseinek, a rekesz nyitásának illetve szűkítésének képre gyakorolt hatásának, a gyújtótávolság és a torzítás viszonyának ha már az alapok megvannak. Klassz az ha én megmondom, hogy a Canon EF 135mm F/2 L USM jó portréra vagy esetleg a 85mm 1.2 L USM, de ezek neked így csak számok lesznek (ráadásul ezt a kategóriát szinte biztosan nem tudod megfizetni, meg egy 1100D-re amúgy felesleges is). A lényeg, hogy neked magadnak kell tudnod, hogy ahhoz amit fotózni szeretnél mire lesz szükséged, mert attól, hogy mi megmondjuk, még nem fogod tudni használni.

Alapok:

[link]

[link]

2014. máj. 5. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!