Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Krimi és bűnügyi filmek...

Krimi és bűnügyi filmek között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Mint Sherlock Holmes, Agatha Christie filmek.

2014. ápr. 21. 11:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a bűnügyi drámák vagy ehhez hasonlók jobban bemutatják a nyomozást általában, míg a krimikben sokszor ezekre nem térnek ki annyira részletesen. Magyarán a bűnügyiben nagyobb hangsúlyt helyeznek a bizonyítékok kielemzésére az adatokra, a krimiknél inkább a hangulatfokozásra mennek rá jobban. De nem igazán lehet már általánosítani, sokszor több műfajba is behatárolható egy film, illetve nehezen döntik el, hogy mi legyen a neve. Vagy egész egyszerűen kitalálnak valami új kifejezést, hogy felkapottabb legyen és többen legyenek rá kíváncsiak. Lényegében nagyban függ attól is, hogy az alkotók milyen minősítést, melyik kategóriát használják rá. Nem biztos, hogy valójában is az és mindenki egyetért a műfaji meghatározással, de annak van kikiáltva, ez van.

Tehát nagyjából hasonló a kettő.

2014. ápr. 23. 09:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. ápr. 23. 20:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyébként találkoztam már olyan bűnügyi drámával is, amiben a rendőrök közötti kapcsolatok bemutatásán kívül (több romantikus kapcsolat is volt) nem nagyon volt más. Ott igazából csak azért tették hozzá (valószínűleg), hogy bűnügyi, mert rendőrök voltak a főszereplők. Szóval szerintem nincs erre szabály vagy nem veszik túl szigorúan, sokszor teljesen mást kapunk, mint amire a meghatározás alapján számítunk.

Ráadásul bűnügyin belül vagy ahhoz kapcsolódóan is több "alfaj" létezik már.

Hivatalos leírást találhatsz mindkettőről (szerintem) a Wikipédián is, de gyakorlati tanácsként azt tudom mondani, hogy ne csak műfaj, hanem tartalomleírás alapján válassz filmet, esetleg nézd meg az értékelését Imdb-n vagy port.hu-n és csak azután döntsd el, hogy megnézed-e vagy sem. Sokszor amúgy is tévesen adják meg a műfajbeli meghatározást, illetve van, hogy 6-7 darabot is használnak, annyira sokszínű egy film/sorozat.

Hogy valami használhatót is írjak még így a végére, ezek mondhatni rokon műfajok, ha az egyik tetszik, akkor esélyes, hogy a másik is fog, tehát érdemes azon a műfajon belül is nézelődni.

2014. ápr. 26. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!