Mondanátok tánc neveket?
Figyelt kérdés
Olyat ami régi és általában a kezüket összeteszik,ilyesmi2014. ápr. 4. 20:19
1/7 anonim válasza:
Hogy mennyire régieket és h milyen népektől az kérdés lenne... de mondok néhányat...
Ókor:
Japán - No játék
- Kabuki
- Pantomimikus táncok
- Pavane
- Polonéz
- Menüett
- Rokoko
- Mazurka
- Körmagyar
Nem annyira régi táncok:
Divattáncok:
- Salsa
- Mambo
- Merenge
- Bachata
- Rock and roll
- Boogie-woogie
- Jitterburg
- Swing (west-coast swing, east-coast swing)
- Lindy-hop
- Argentín tangó
Verseny(standard) táncok:
- Angol keringő
- Tangó
- Bécsi keringő
- Slow fox
- Quickstep
Latinamerikai táncok:
- Samba
- Cha-cha-cha
- Rumba boleró
- Paso doble
- Jive
Magyar táncok:
- verbunkos
- csárdás
- délalföldi
- nagyecsedi
- szeged környéki
2/7 A kérdező kommentje:
olyanra gondoltam mint ebben a két videóban:
2014. ápr. 6. 14:06
3/7 A kérdező kommentje:
de azért nagyon köszönöm
2014. ápr. 6. 14:06
5/7 A kérdező kommentje:
oh én bolond!elfelejtettem odaírni hogy a tuskók kíméljenek!Ígérem ilyesmi nem fordul elő többet!
2014. ápr. 26. 22:51
6/7 anonim válasza:
Keringő lesz az, de van több fajta, nemtom, melyik
7/7 anonim válasza:
A keringő már közel jár, de időben még visszafele kell menni. Ezek reneszánsz táncok újrakoreografált verziói. Amennyire én tudom, többnyire derékmagasságban volt a kéztartás, vagy kéztartás nélkül, külön-külön (szemben)táncoltak. Az ehhez hasonló magas kéztartás rendszerint valamilyen forgatás előkészületeként jellemző, tánctartásként nem, főleg nem így. Szóval szerintem ez a Pavane nevű már-már balett jellegű, elég lassú tánc, és a kendős táncok összekeverésének és megváltoztatásának tűnik. Felteszem a két belinkelt videó koreográfiája sem teljesen független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!