Mikor beszélünk makettről és modellról valamint mikortól mondhatjuk azt valamire, hogy terepasztal?
Úgy tudom a makett (én makettezek) csak külsőleg, méretarányosan leutánzott mása az eredeti járműnek, építménynek. Tehát a makettet elkészíted és úgy marad, ahogy van. A modell pedig azt hiszem a motorizált változata a hobbinak, vagyis a repülőgépmakett nem tud repülni, de a repülőgépmodell már igen.
A terepasztalnak szerintem nincs különösebb ismertetőjegye, én amikor ezt a szót hallom, akkor általában egy legalább 1x1 méteres területre gondolok. Ettől kisebb meg talán már a diorámák közé tartozik.
Javítson ki bárki, ha tévednék.
makett-kicsinyitett élethű másolat. nem mozog csak van
modell-kicsinyitett élethű másolat az eredetihez hasonló,vagy azt utánzó mozgással.
terepasztal-(álltalában)modell vasutnál alkalmazott terep modell/makett amin egy város,vidék,egyébb (részlet) található.
azaz egy repcsi egy mezőn nem terepasztal akkorsem,ha az 3nm.
de egy vonat ami körbemegy az asztalon amin van 1autóutas kereszteződés az terepasztal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!