Miért csak wifiről megy a viberem? Vodafone-nál vagyok,1gigás net, nem értem.
Ez egyszerű: mert nem engedi kicselezni magát a szolgáltatód, úgyhogy korlátozzák.
Itt egy másfél éves cikk:
Az általános szerződési feltételek (ÁSZF) 1. számú mellékletének 119. oldaláról:
"A VitaMAX Prémium Perc&Net tarifához járó Bónusz Net felhasználhatósága
...
A Bónusz Netben foglalt belföldi adatforgalom esetén a mobil eszközökre letölthető alkalmazásokon (Skype, MSN, Viber, WhatsApp, stb.) keresztül használt, internet alapú hang/video - hívások indítása - és kliens szoftver függvényében a szöveges chat üzenetek küldése - nem engedélyezett."
Ezen belül lakossági, a legördülő menüből kiválasztod a jelenleg hatályost és utána megjelenő linken el tudod olvasni magadnak is.
Egyszerűen letiltják ezeknek a használatát, hogy ne romoljon az üzletük. Ezt az aláírásoddal elfogadtad amikor szerződtél - mert ugye senki sem olvassa végig az összes oldalát az összes feltételnek amíg valami ilyenbe nem ütközik.
Köszönöm a válaszod, ez valami egészen hihetetlen... Természetesen megértem a Vodafone álláspontját, meg azt is, hogy sunyi módon belefogalmazzák az apróbetűs részben, de hogy külön rákérdezek a telefonvásárlásakor az értékesítő kollegánál és egyértelműen azt mondja, hogy működni fog, na az már felháborító és nem az értékesítő hölgy, hanem maga a vodafone részéről, hiszen ez az ő hibájuk, hogy még a saját alkalmazottjuk sem tud erről semmit! Írtam Nekik is egy e-mail-t, melyben részletesen kifejtem a mérhetetlen elégedetlenségemet, amire válaszként valószínűleg a szerződéssel fognak hivatkozni, de akkor is jobb lesz a lelkivilágomnak.
Annyira nem értek ehhez, hiába keresem de van olyan tarifacsomag egyáltalán a voda-nál, ahol használni tudom a viber-t? Mert akkor átállnék, ne kelljen már ezért függetlenítenem a telefont és új sim kártyát vennem egy másik szolgáltatónál... Vlszeg erre megy ki a játék, de ez ilyenkor ésszerűbb lenne...
Egyébként köszönöm segítséged!
MEGVAN A MEGFEJTÉS...
Csak úgy tudod használni mobilneten(wifin kívül) a viber-t a vodafone-nál (vagy a hasonló internet alapú kommunikációs alkalmazásokat), ha megveszed a ZsebNet 1000-et (tehát nem elég az 500mb) és ez mellé megveszed a PluszAdat 1GB-ot (tehát itt sem elég az 500 mb).
Szóval ahhoz, hogy tudd használni mobilnetről a vibert a vodafone-nál, ki kell fizetned havi (2490+1500) 3990 HUF-ot, mert különben minden más opciónál korlátozva vagy épp teljesen tiltva van. Szerintetek ez milyen ha nem felháborító és gusztustalan egyben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!