Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » SPOILER ALERT! - Mikor illik...

SPOILER ALERT! - Mikor illik ezt a kifejezést használni?

Figyelt kérdés

"Hatodik érzékben Bruce Willice egy szellem." - Sokan találkoztunk ezzel a mondattal több évvel a film megjelenése után. Mégis bosszankodtunk, hogy lelőtték a poént, mert még nem láttuk a filmet. Akik még most születnek, nekik még van esélyük, hogy a meglepetés erejével tudják nézni ezt a remek alkotást.

Mégis felmerül bennünk a kérdés: mikortól lehet beszélni ilyen, és hasonló eseményekről anélkül, hogy hozzá kéne tenni, hogy SPOILER ALERT, vagy magyarul azt, hogy akik még nem ismerik a történetet, most ne figyeljenek.

A Hatodik érzék egy 1999-ben megjelent film. 14 év már eltelt. Szerintem ilyen idő után már nem illetlenség lelőni a poént filmes körökben. Vagy mégis?

Egy másik, filmes fórumon azt beszéltük, hogy 2 hónap az az idő, amit hagyunk azoknak, akik meg akarják ismerni a művet. Ha ez alatt nem érdekli őket, utána már nincs helye a SPOILER ALERT kérésnek.

Ha valaki kötetlenül akar beszélni a témáról, miért ne tehetné SPOILER ALERT nélkül?

Illik életünk végéig kirakni, hogy SPOILER ALERT, vagy egy bizonyos idő után erre már nincs szükség?

A Hobbit, avagy A Babó című mű 76 és 1 évvel ezelőtt került publikálásra. Ráadásul emberöltőkkel ezelőtt készült belőle mozgóképes feldolgozás.

Az, hogy ezt sokadszorra is feldolgozzák és sokan nem ismerik, ad-e okot arra, hogy kikérjék maguknak az "SPOILER ALERT" illem megtartását, ha a témáról beszélünk?

Tehát 3 kérdés röviden összefoglalva:

Kell-e az idők végezetéig használni?

Lehagyható-e bizonyos idő után? És mennyi ez az idő?

Újrafeldolgozásnál kell-e?

2014. jan. 2. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem fölöslegesen bonyolítod.
2014. jan. 2. 20:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez bonyolult?
2014. jan. 2. 20:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyan marha bonyolult ezt megérteni, de tényleg. Amíg valaki nem látott valamit, ha elmondod neki a végét vagy a főbb eseményeket kéretlenül, az spoiler. Tökmindegy, hogy a Hatodik érzékről vagy a Casablancáról van szó.
2014. jan. 2. 21:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Az éremnek két oldala van. Ahogy ennek a témának is.

Ha én szeretné megbeszélni valakivel, hogy miként hat ki a filmre, hogy szellem a főszereplő, akiről csak a végén derül ki, akkor én vagyok a hibás? Ezt mondod?

2014. jan. 3. 00:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem látta, nyilván spoiler. Ha meg látta, akkor nem az.

Kajak mintha azt kérdeznéd, hogyha esik az eső, vizes lesz-e a föld.

2014. jan. 3. 00:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Inkább azt kérdezem, hogy ha esett az eső, mondhatom-e másnak, hogy "vigyázz, csúszós lett a föld", vagy előtte ki kell mondanom, hogy spoiler?
2014. jan. 3. 13:40
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem győztetek meg az ellenkezőjéről. Tehát a végső összegzés:

Egy több emberöltőnyi történetnél, aki spoilerért kiáltana, az jobb, ha hallgat.

2014. jan. 10. 15:16
 8/8 Györgyi123 válasza:

Szerintem a Spoiler mindig Spoiler marad azokkal szemben, akik később születtek, és még nem hallották a viccet..nem nézték a filmet..nem olvasták az adott könyvet stb.

Tehát abból kiindulni, hogy az adott dolog már jó régi..x éve megvan, én(!) már túljutottam ezen..és az már nem spoiler, az picit sántít. Mindig lesz 1 korosztály, aki nem ismeri az adott történetet, dolgot. Velük szemben marad a spoiler.

nov. 18. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!