Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Belekezdjek egy ilyen Japánról...

Belekezdjek egy ilyen Japánról szóló blogba?

Figyelt kérdés

Nagyon sok blog van már Japánról. Azonban a blogok túlnyomó többsége animékről szól, vagy pedig szamurájokról. Ez nem baj, hiszen ez is része Japánnak. Én azonban azt látom, hogy sok témában már évek óta ugyanazokat a wikipédia cikkeket fordítják le, nem változik a téma stb...

Szóval azt gondoltam, hogy csinálok a blogot, amin a saját élményeimet írom le, illetve olyan dolgokat, ami nem nagyon szokott előjönni.

Például gyakran látom, hogy japán fiatalokkal foglalkozó blogokon rendszeresen írnak a "gyaru" lányokról. És ismét a megszokott helyzet: mindenki ugyanazokat írja le, csak más szavakkal. Nem hiszem, hogy közülük bárki is találkozott volna egy ilyen lánnyal élőben. Én pl. írnék arról, hogy egy ilyen gyaru-lány mit gondol a magyarokról, meg hasonlók. Vagy arról, hogy egy jakuzák által működtetett nightclub alkalmazottja(aki sanszosan ugyancsak jakuza), hogy neki is milyen magyarságképe van stb...

Szóval lenne elég sok dolog, amiről tudnék írni: gyaruk, koreai prostik, jakuzák, nacionalisták.

Most persze mindenki azt gondolja magában, hogy "persze, ezekről mindenki tudni akar". Pedig nem: volt már, hogy lecsesztek egy kpop/jpop oldalon, mert leírtam, hogy bizonyos dolgok nem úgy vannak, ahogyan azt a tinilányok hiszik. De azt vettem észre, hogy a japanológusok sem nagyon bírnak.

Igazából még nem nagyon volt olyan, hogy nagyon örültek volna annak, amit írtam.

2013. nov. 3. 18:59
 1/5 anonim válasza:
Szerintem van értelme, mert vannak olyanok, akik az ország/kultúra után is érdeklődnek nem csaj az animék iránt csak a baj az, hogy ezekkel foglalkozó oldalak száma nagyon csekély. Szerintem csináld meg. :)
2013. nov. 4. 16:46
 2/5 hunbula ***** válasza:
Ha tényleg hiteles infókat tudsz erről lehozni, nagyon jó lehetne, engem pl érdekelne.
2013. nov. 4. 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem blogot azért írsz, mert élvezed annak írását. Ha te szívesen írsz erről, akkor írj azt vagy lesznek olvasóid vagy nem. (Amúgy szerintem biztos lesznek akiknek tetszene, meg olyanok is akiknek meg nem, dehát ez már csak így van).
2013. nov. 4. 20:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Én amúgy nem vagyok az az írós-típus. Csak azért gondoltam a dologra, mert rengeteg fals információ kering a neten.

Most nem akarok nagyon lehúzni oldalakat, de pl. az egyiken sok olyan cikket találtam, amitől szerintem egy igazi japánnál már felmenne a pumpa.

2013. nov. 4. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem tök jó lenne! :D majd esetleg ha elkészíted akkor belinkelhetnéd mert engem érdekelne! ;)
2013. nov. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!