Belekezdjek egy ilyen Japánról szóló blogba?
Nagyon sok blog van már Japánról. Azonban a blogok túlnyomó többsége animékről szól, vagy pedig szamurájokról. Ez nem baj, hiszen ez is része Japánnak. Én azonban azt látom, hogy sok témában már évek óta ugyanazokat a wikipédia cikkeket fordítják le, nem változik a téma stb...
Szóval azt gondoltam, hogy csinálok a blogot, amin a saját élményeimet írom le, illetve olyan dolgokat, ami nem nagyon szokott előjönni.
Például gyakran látom, hogy japán fiatalokkal foglalkozó blogokon rendszeresen írnak a "gyaru" lányokról. És ismét a megszokott helyzet: mindenki ugyanazokat írja le, csak más szavakkal. Nem hiszem, hogy közülük bárki is találkozott volna egy ilyen lánnyal élőben. Én pl. írnék arról, hogy egy ilyen gyaru-lány mit gondol a magyarokról, meg hasonlók. Vagy arról, hogy egy jakuzák által működtetett nightclub alkalmazottja(aki sanszosan ugyancsak jakuza), hogy neki is milyen magyarságképe van stb...
Szóval lenne elég sok dolog, amiről tudnék írni: gyaruk, koreai prostik, jakuzák, nacionalisták.
Most persze mindenki azt gondolja magában, hogy "persze, ezekről mindenki tudni akar". Pedig nem: volt már, hogy lecsesztek egy kpop/jpop oldalon, mert leírtam, hogy bizonyos dolgok nem úgy vannak, ahogyan azt a tinilányok hiszik. De azt vettem észre, hogy a japanológusok sem nagyon bírnak.
Igazából még nem nagyon volt olyan, hogy nagyon örültek volna annak, amit írtam.
Én amúgy nem vagyok az az írós-típus. Csak azért gondoltam a dologra, mert rengeteg fals információ kering a neten.
Most nem akarok nagyon lehúzni oldalakat, de pl. az egyiken sok olyan cikket találtam, amitől szerintem egy igazi japánnál már felmenne a pumpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!