Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen a két Van Gogh kiállítá...

Milyen a két Van Gogh kiállítás most Budapesten? Látta valaki? Megéri megnézni?

Figyelt kérdés
Az egyik a Van Design Centerben van,(és hamarosan véget ér), a másik pedig a Vörösmarty téren. Azt tudom, hogy nem igazi Van Gogh-képek vannak egyik helyen sem, de akkor milyen technikával láthatom az alkotásokat? Reprók? Vagy vetítik őket? (3D technikát láttam a honlapokon, de nem világos ez nekem pontosan.) Érdekes? Megéri a borsos belépő az árát? Örülnék, ha írna valaki, aki látta valamelyiket vagy mindkettőt. Nagyon köszönöm.

2013. nov. 1. 13:08
 1/7 anonim válasza:
Én pénteken megyek a Van Design Centerben levő kiállításra! Számomra pár nappal ezelőtt derült ki, hogy két kiállítás is van egymástól nem messze! Majd írok, hogy milyen volt! Ha van SuperShop kártyád és 200 pontod, akkor kedvezményesen tudsz jegyet venni!
2013. nov. 7. 08:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon várom! Igen, van Supershop kártyám, én is éppen így terveztem jegyet venni.
2013. nov. 8. 23:26
 3/7 anonim válasza:

Szia!

Pénteken megnéztük a kiállítást. Festményeken, életrajzi elemeken és 3D-s ’szobák’-on keresztül ismerhetjük meg Van Gogh lényét. A festmények érdekesek olyan szempontból, hogy nem igaziak, bár az eredetieket szívesebben nézné az ember. Számomra érdekes volt, hogy milyen témákat kedvelt a jól ismert napraforgókon kívül, illetve hogy milyen sokat utazott, talán ennek betudható, hogy sok művész volt rá hatással. Meglepő volt látni, hogy nőket mennyire nem tudott festeni. Életrajzból talán lehetett volna több, én legalább is olvastam volna még! A 3D elég jól meg volt oldva. Nem akarom lelőni a poént, de mindegyik ’szoba’ más volt, nem simán a képet vetítik ki 3D-ben.

Összességében nekem tetszett, érdemes megnézni. Hogy megéri-e az árát? Szerintem igen. Már egy mozijegy 1500 Ft…….mondjuk oda azért havonta járok, mert imádom a filmeket!

Mostmár a vége felé jár a kiállítás, tehát aki akarta már megnézte, így nincs nagy tömeg! Amikor mi voltunk alig szállingóztak páran, így nem kellett megverekedi a 3D-s szemüvegekért!

-V-

2013. nov. 11. 08:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi! Megpróbálom megnézni, hátha még belefér valamelyik hétvégén. Vidéken lakom, így a felutazás is pénz és idő. A kolléganők azt mondják, hogy nem nézik meg, mert nem is eredeti képek vannak kiállítva. Engem érdekel.

Én láttam a Magyar Nemzeti Galériában az impresszionista kiállítást (a budai várban), nagyon klassz volt, csak ajánlani tudom. (nov. 24-ig megtekinthető) Van ott egy másik épületben egy Chagall - Ámos Imre tárlat is, azt is megnézem, még sokáig nyitva lesz.

A másik Van Gogh-kiállításról tudsz valamit? (Vörösmarty tér)

2013. nov. 12. 21:54
 5/7 anonim válasza:
A Vörösmarty téresen voltak ismerőseim ők mondták, hogy az is nagyon jó, jók a zenék! Én neten néztem róla videót és óriási mozgó plakátok vannak!
2013. nov. 13. 08:46
 6/7 anonim válasza:
Mi valószínű a Petőfi Irodalmi Múzeumba fogunk menni (én még nem voltam, sőt nem is tudtam, hogy van ilyen). Karinthy Frigyes és Weöres Sándor kiállítást néztem ki, picit interaktív is! Kuponoldalon most 800 Ft-ért ketten mehetnek be!
2013. nov. 13. 10:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2013. nov. 16. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!