Mit gondoltok erről? (Cikk és képek az István, a király-ról Alföldi rendezésében)
Én most láttam. Szerintem zseniális az egész! Ez egy korhű rendezés, nem kell meglepődni a mai eszköz- és jelmezhasználaton.
Ez a rendezés egy teljesen más aspektusból mutatja be a történetet. Nagy hangsúlyt heyezett a vívódásra, az emberi gyarlóságra, arra, hogy a legtöbb dolog az életben nem csupán fekete és fehér.
Kedvenc jelenetem volt, amikor Istvánék fent pezsgőztek, a nép énekelte a Felkelt a mi napunk c. dalt, és közben Koppányék éppen Laborc holttestét szedték fel, majd vitték el mintegy gyászmenetben.
A vége szintén hatalmas jelenet, amikor Istvánra és a népre rázárják a "ketrecet". Remekül jellemzi a magyar mentalitást: nem vagyunk képesek kiszabadulni a saját korlátainkból, és az új, más szemléletet sem akarjuk beengedni az életterünkbe. Egyszerűen fenomenális lett a darab!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!