Milyen arányban kell keverni a kukoricakeményítöt a vízzel, hogy nem newtoni folyadékot kapjunk?
Pontos arányt nem tudok mondani, illetve még nem is próbáltam nem-newtoni folyadékot csinálni kukoricakeményítőből és vízből, de ezután, lehet kipróbálom :D.
Szóval mivel a víz önmagában newtoni folyadék, ezért a keményítőtől lesz nem-newtoni. Szerintem viszonylag egyszerű kísérletezgetéssel rá lehet jönni. Túl kevés keményítő nem elég, de a túl soktól meg már inkább szilárd lesz, mint folyadék. Szóval valami köztes állapot lehet, de a hétköznapokban mondjuk pudinghoz használt mennyiségnél több kell (nem szoktam én sem pudingot csinálni keményítővel, de a pudingpor nagy része keményítő). Szóval annál több kell :D
Neten van videó is ilyen kísérletről, de ott sem mondanak arányt.
Tessék, itt egy jó leírás, a legvégén recepttel :D. Ha jól figyeltem, 2:1 arány kell, vagyis 1 rész vízhez 2 rész keményítő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!