Milyen a gasztro cikkem?
Dinnyefagyi:
Szerintem nincs olyan ember, aki nem szeretni a kalóriákkal telt finomságokat. De azért gondoljunk csak bele, nyár van tehát bikini szezon és, hát ki akarná mutogatni a husis hasát? Viszont itt ez a rekkenő hőség, amikor egyszerűen nem lehet megállni azt, hogy ne egyél fagyit. Erre van egy mennyei, de nem hizlaló recept, amit pikk-pakk elkészíthetsz otthon és alig kell mosogatni utána.
Hozzávalók:
-1 nagyobb szelet dinnye
- esetleg egy kevés méz, de csak ha nem annyira édes a gyümölcs
Elkészítési folyamat:
- Tisztítsd meg a gyümölcsöt a héjától és a magjaitól.
-A dinnye szelet levét nyomkodd kézzel egy tálba, majd a maradék rostját turmixold össze és keverd egybe.(Ha nem szereted a rostját, akkor elég csak a kinyomkodott dinnye levét átszűrnöd egy szitán.)
- Ha ezzel elkészültél esetleg adj hozzá egy kevés mézet.
-(Ha csepegtetsz citromlevet a fagyiba még finomabb lesz az íze.)
-Az elkészült pépet töltsd műanyag fagyi formákba és már rakhatod is a fagyasztóba, hogy minél előbb nekiállhass megenni egyedül, vagy bárkivel, akit szeretsz és meg szeretnéd lepni egy édes finomsággal.
Elkészítési idő: 5-10 perc+3-4 óra fagyasztás
Tipp:- Ha este megcsinálod, akkor reggelre már biztos, hogy kész lesz a fincsi fagyi.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!