Milyen beállítás miatt néz ki így a képem?
Figyelt kérdés
Valami elállítódhatott, de az istennek se jövök rá, mi lehet az... Eddig azt hittem, még a fényképezőn a fehéregyensúly pl, de most, hogy feltöltöttem netre, hogy megmutassam, teljesen normálisan néz ki. Valaki, ötlet?
Ez a kép: [link]
így néz ki nálam: [link]
Ha letöltöm a "normális" képet, ugyanúgy rikító színekkel jelenik meg a képnézegetőmben.
Adatok, hátha segít: [link]
2013. máj. 15. 22:20
1/4 anonim válasza:
Nem lehet, hogy valaki valamit elállított a videokártyád vezérlőpultjában. Nvidiánál, gondolom az Atinál is van olyan, hogy Digital Vibrance az Adjust Desktop Color Settings alatt. Ha azt lejjebb veszed, 50%-ra, akkor elméletileg normális képet kéne adnia.
Vagy próbálj meg a videokártyádnál a színbeállításokat lecheckeolni.
2/4 anonim válasza:
Videokártyára tippelnék, de ha képes megjeleníteni normálisan is a képet az internet segítségével, akkor mégsem erre tippelnék. Elvégre amikor csak simán a gépen tárolt képet nézed, majd azt, amit a feltöltöttél internetre, ugyanazt a monitort használja megjelenítésre. Gondolom emellett mindent jól jelenít meg a videokártya, emiatt sem rá gyanakodnék. Érdekes! :D A videokártya állítgatással óvatosan, bár vannak alapértékek beállítva (sebesség-minőség) függvényében, így ha valamit nagyon elbarmolsz, vissza tudod állítani egy alapértékre. Ez szerintem szoftverhiba, nem hardverhiba. Szedj le próbaképpen egy másik képnézegető programot találomra, és nézd meg azzal is a képet.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, sajnos semmire se jutottam.
2013. máj. 17. 15:47
4/4 anonim válasza:
Szerintem a képnézegető nem jól értelmezi a kép színeit, más színtérre van állítva. A fotó sRGB, lehet, hogy a megjelenítő AdobeRGB? Ezzel is lehet variálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!