Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Véradásnál mit jelent az,...

Véradásnál mit jelent az, hogy "visszafolyt a vér", mi okozhatja és mik lehetnek a következményei?

Figyelt kérdés
Ma vért adtunk a húgommal. Egymás mellett feküdtünk, mondta neki a nővér, hogy szépen, gyorsan folyik le a vére, de közben a húgomnak egyre jobban fájt a karja, és mire szóvá tette volna ezt a nővérnek, addigra az hirtelen kirántotta a karjából a tűt, és ezt mondta : "visszafolyt a vér". Utána odament egy másik nővérhez, belesúgott valamit a fülébe, amaz bólintott. Utána bekötötték a húgom kezét, ott tartották még egy darabig, "megköszönték" és elküldték. Én meg csak feküdtem ott, és néztem, és örlődtem magamban, meg azóta is, hogy miért is nem vertem ki a balhét!? Mi történt???? szegénynek azóta is fáj a keze, hasogatja, szúrkálja...egyenlőre nem lilult-kékült be.

2013. márc. 16. 13:13
 1/3 anonim válasza:
ez szerinted szórakozás?
2013. ápr. 3. 18:15
 2/3 A kérdező kommentje:
mire gondolsz?
2013. ápr. 15. 20:42
 3/3 A kérdező kommentje:

De különben megvan a válasz. Ez volt a baj:

"A vénák érzésre teljesen másak, összenyomhatók. Az arteriák pedig lüktetnek. Amik látszanak, azok vénák.

Artériát sem nehéz szúrni, sőt egyes esetekben könnyebb!

VISZONT, verőeret(arteriát) szúrni veszélyesebb, mert akát 1,5 m-re is elspriccel, azaz simán el lehet vérezni, főleg, ha valaki véralvadásgátlót szed. Artériaszúrás után minden esetben komprimálni kell az eret legalább 10 percig, majd nyomókötést tenni rá. Ha könyökhajlatban szúrták az arteriát, akkor a beteg nem hajlíthatja be a karját 24 órán keresztül és nem is támaszkodhat rá, mert megvan a veszélye, hogy felszakad a seb és elvérzik. Ilyen szúrást csak alvadási paraméterek pontos ismeretében lehet csak végezni!"

2013. ápr. 15. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!